Nova saznanja: Veljin klan kasapio ljude i na stadionu?

Policija je u specijalnom bunkeru na stadionu FK Partizan, koji je koristio Veljko Belivuk (35) sa svojim klanom, pronašla tragove prskanja krvi, ali i fragmente kostiju.

To upućuje na sumnju da su mafijaši brutalno mučili i kasapili svoje žrtve, a neke od njih možda i ubili upravo na stadionu JNA!?!

Ulaz u specijalni bunker, kako nam je objasnio izvor iz istrage, nalazi se u bašti restorana na stadionu Partizana.

Ključeve bunkera imali su samo Belivuk i njegovi najbliži saradnici.

– Prilikom pretresa tih prostorija pronađena su pakovanja baruta, biber sprejovi, ključevi policijskih lisica, brojači novčanica, kao i najmoderniji ometači signala mobilne telefonije. Međutim, ono što je posebno iznenadilo inspektore je pronalazak četiri potpuno nova gumena čekića, kao i komadi garderobe, na kojima su otkriveni tragovi krvi. Takođe, forenzičkom analizom na zidovima su pronađeni i tragovi prskanja krvi, kao i fragmenti, sitni delovi ljudskih kostiju! – otkriva sagovornik.

Prema njegovim rečima, sve ukazuje da su Velja Nevolja, Marko Miljković i ostali članovi klana i službene prostorije Partizana koristili za monstruozno mučenje i kasapljenje žrtava.

– Pretpostavlja se da su im gumeni čekići služili za mučenje žrtava. Prema onome što smo do sada saznali o delovanju klana, posle svake ‘upotrebe’ čekić bi se bacio i spaljivao, pa bi se za sledeću žrtvu koristio novi… Osim čekića, u bunkeru su nađene i teleskopske palice, kao i nekoliko noževa. Sve to je poslato na detaljnu analizu – kazao je sagovornik.

Pored ovog oruđa za prebijanje i sakaćenje, otkriva naš izvor, u bunkeru je nađeno i 18 kompakt-diskova sa naznačenim datumima, imenima i različitim adresama. Verovatno se radi o snimcima sa nadzornih kamera sa objekata koje je Veljin klan osmatrao. Na jednom CD-u napisano je i ime ubijenog pripadnika ‘kavačkog klana’ Davorina Baltića!

Policija, kako se saznaje, ima čvrste dokaze da je klan Velje Nevolje ubio najmanje trojicu u štek kući i u Ritopeku. Međutim, u poslednjih godinu i po dana nestalo je više od deset ljudi za koje postoje ozbiljne indicije da su oteti, a verovatno i ubijeni po nalogu Belivuka.

– Pregledom snimaka video-nadzora sa Veljinog bunkera na stadionu utvrđeno je da su dvojica muškaraca sa spiska nestalih dovedena u te prostorije, a nikad više nisu izašli odatle! Tu dvojicu su najverovatnije mučili i ubili u bunkeru, a zatim su njihova tela raskomadana i u torbama odneta na tajnu lokaciju. U interesu istrage, za sada ne možemo otkriti imena tih žrtava – napominje izvor.

Rat klanova

Podsetimo, policija je u saradnji sa BIA, posle višemesečnog praćenja, 4. februara uhapsila Veljka Belivuka, vođu Partizanove navijačke grupe ‘Principi’, zatim Veljinu ‘desnu ruku’ Marka Miljkovića Mareta (29) i još 20 njihovih najbližih saradnika. Belivuk i njegova banda terete se, za sada, za tri ubistva, iznude, reketiranje i preprodaju droge.

Bezbednosne službe smatraju Belivuka za glavnog čoveka zloglasnog crnogorskog ‘kavačkog klana’ u Srbiji, koji je poznat po ubistvima i rasturanju velikih količina droge. Sumnja se i da je Belivuk učestvovao u više mafijaških likvidacija pripadnika “škaljarskog klana”, koji je u sedmogodišnjem krvavom ratu sa ‘kavčanima’.

Organizovao osvetu za ubistvo Baltića?!

Davorin Baltić (40), visokopozicionirani pripadnik ‘kavačkog klana’, ubijen je 1. januara 2018. u garaži na Vračaru u Beogradu. Za Baltićevu likvidaciju bio je osumnjičen Užičanin Damir Hadžić, najbliži saradnik Igora Dedovića, koji je bio označen kao jedan od vođa ‘škaljarskog klana’. Hadžić i Dedović su, zajedno sa Stevanom Stamatovićem, u međuvremenu ubijeni u restoranu u Atini 19. januara 2020.

U likvidaciji ‘škaljaraca’ je, po svemu sudeći, učestvovao i klan Veljka Belivuka, jer je u njegovom bunkeru na Partizanovom stadionu pronađen snimak Baltićevog ubistva, kao i sve informacije o ovom zločinu kojima je raspolagala i naša policija. Belivuk je najverovatnije, po nalogu ‘kavačkog klana’, dobio ove podatke na disku od nekog iz MUP-a i sve to je iskoristio da što pre otkrije Baltićeve ubice kako bi potom organizovao osvetu.

(Informer)

Check Also

Nakon gasovodnog gasa, Nemačka odlučila da preuzme ruski LNG!

Evropska unija, ne pozdravlja gasovodni gas iz Rusije ali je domaći LNG veoma tražen. Ali …