Nova saznanja: Veljin klan kasapio ljude i na stadionu?

Policija je u specijalnom bunkeru na stadionu FK Partizan, koji je koristio Veljko Belivuk (35) sa svojim klanom, pronašla tragove prskanja krvi, ali i fragmente kostiju.

To upućuje na sumnju da su mafijaši brutalno mučili i kasapili svoje žrtve, a neke od njih možda i ubili upravo na stadionu JNA!?!

Ulaz u specijalni bunker, kako nam je objasnio izvor iz istrage, nalazi se u bašti restorana na stadionu Partizana.

Ključeve bunkera imali su samo Belivuk i njegovi najbliži saradnici.

– Prilikom pretresa tih prostorija pronađena su pakovanja baruta, biber sprejovi, ključevi policijskih lisica, brojači novčanica, kao i najmoderniji ometači signala mobilne telefonije. Međutim, ono što je posebno iznenadilo inspektore je pronalazak četiri potpuno nova gumena čekića, kao i komadi garderobe, na kojima su otkriveni tragovi krvi. Takođe, forenzičkom analizom na zidovima su pronađeni i tragovi prskanja krvi, kao i fragmenti, sitni delovi ljudskih kostiju! – otkriva sagovornik.

Prema njegovim rečima, sve ukazuje da su Velja Nevolja, Marko Miljković i ostali članovi klana i službene prostorije Partizana koristili za monstruozno mučenje i kasapljenje žrtava.

– Pretpostavlja se da su im gumeni čekići služili za mučenje žrtava. Prema onome što smo do sada saznali o delovanju klana, posle svake ‘upotrebe’ čekić bi se bacio i spaljivao, pa bi se za sledeću žrtvu koristio novi… Osim čekića, u bunkeru su nađene i teleskopske palice, kao i nekoliko noževa. Sve to je poslato na detaljnu analizu – kazao je sagovornik.

Pored ovog oruđa za prebijanje i sakaćenje, otkriva naš izvor, u bunkeru je nađeno i 18 kompakt-diskova sa naznačenim datumima, imenima i različitim adresama. Verovatno se radi o snimcima sa nadzornih kamera sa objekata koje je Veljin klan osmatrao. Na jednom CD-u napisano je i ime ubijenog pripadnika ‘kavačkog klana’ Davorina Baltića!

Policija, kako se saznaje, ima čvrste dokaze da je klan Velje Nevolje ubio najmanje trojicu u štek kući i u Ritopeku. Međutim, u poslednjih godinu i po dana nestalo je više od deset ljudi za koje postoje ozbiljne indicije da su oteti, a verovatno i ubijeni po nalogu Belivuka.

– Pregledom snimaka video-nadzora sa Veljinog bunkera na stadionu utvrđeno je da su dvojica muškaraca sa spiska nestalih dovedena u te prostorije, a nikad više nisu izašli odatle! Tu dvojicu su najverovatnije mučili i ubili u bunkeru, a zatim su njihova tela raskomadana i u torbama odneta na tajnu lokaciju. U interesu istrage, za sada ne možemo otkriti imena tih žrtava – napominje izvor.

Rat klanova

Podsetimo, policija je u saradnji sa BIA, posle višemesečnog praćenja, 4. februara uhapsila Veljka Belivuka, vođu Partizanove navijačke grupe ‘Principi’, zatim Veljinu ‘desnu ruku’ Marka Miljkovića Mareta (29) i još 20 njihovih najbližih saradnika. Belivuk i njegova banda terete se, za sada, za tri ubistva, iznude, reketiranje i preprodaju droge.

Bezbednosne službe smatraju Belivuka za glavnog čoveka zloglasnog crnogorskog ‘kavačkog klana’ u Srbiji, koji je poznat po ubistvima i rasturanju velikih količina droge. Sumnja se i da je Belivuk učestvovao u više mafijaških likvidacija pripadnika “škaljarskog klana”, koji je u sedmogodišnjem krvavom ratu sa ‘kavčanima’.

Organizovao osvetu za ubistvo Baltića?!

Davorin Baltić (40), visokopozicionirani pripadnik ‘kavačkog klana’, ubijen je 1. januara 2018. u garaži na Vračaru u Beogradu. Za Baltićevu likvidaciju bio je osumnjičen Užičanin Damir Hadžić, najbliži saradnik Igora Dedovića, koji je bio označen kao jedan od vođa ‘škaljarskog klana’. Hadžić i Dedović su, zajedno sa Stevanom Stamatovićem, u međuvremenu ubijeni u restoranu u Atini 19. januara 2020.

U likvidaciji ‘škaljaraca’ je, po svemu sudeći, učestvovao i klan Veljka Belivuka, jer je u njegovom bunkeru na Partizanovom stadionu pronađen snimak Baltićevog ubistva, kao i sve informacije o ovom zločinu kojima je raspolagala i naša policija. Belivuk je najverovatnije, po nalogu ‘kavačkog klana’, dobio ove podatke na disku od nekog iz MUP-a i sve to je iskoristio da što pre otkrije Baltićeve ubice kako bi potom organizovao osvetu.

(Informer)

Check Also

Putin: Izdajnici Rusije će biti tretirani kao u ratnoj zoni!

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da zemlja nema smrtnu kaznu ali da će se …