Ana Brnabić pokušava da hipnotiše Varheljija: Srbija postigla napredak u vladavini prava, medijskim slobodama, zaštiti novinara i ekonomiji

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je putem video-linka sa evropskim komesarom za susedstvo i proširenje Oliverom Varheljijem o primeni nove metodologije u procesu pristupanja Srbije EU, navodi se u saopštenju.

Premijerka Brnabić je, kako se navodi, istakla da je „Srbija u proteklom periodu postigla značajan napredak, naročito u oblasti vladavine prava, medijskih sloboda i zaštite novinara i ekonomskoj sferi“, ocenivši da bi dinamika pristupnih pregovora trebalo da bude usklađena sa našim reformskim naporima.

„Srbija je prihvatila novu metodologiju, verujući da će omogućiti konkretniji i povoljniji način vođenja pregovora sa evropskim zvaničnicima“, rekla je Brnabić, naglasivši da Srbija očekuje da dobije jasnije smernice i modalitete njene primene, navodi se.

Komesar Varhelji je, navodi se, pozdravio reforme u oblasti vladavine prava, rekavši da one ostaju u vrhu prioriteta Evropske unije u procesu predpristupnih pregovora sa Srbijom.

Sastanku je prisustvovala i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

(N1)

Check Also

Nemačka političarka: Transfer “Taurusa” u Kijev, preneće borbe u Nemačku!

Nemačka političarka Sara Vagenkneht veruje da će prebacivanje krstarećih raketa Taurus u Kijev, preneti borbe …