Povratak na normalan život neće biti dozvoljen: U novom svetu upravljaće korporacije i neće biti mesta za nacionalne države

Nema sumnje da je najaktuelnija knjiga ove godine „COVID-19, veliki reset” koju su 2020. godine koautorski napisali profesor Univerziteta u Ženevi Klaus Švab i novinar-futurolog Tijeri Marele, ali ne zbog književnog izraza ili zanimljivosti likova.

U knjizi se opisuje budućnost sveta, naša budućnost, onako kako je zamišljaju „gospodari naše stvarnosti”, tj. oko 1% uticajnih i bogatih porodica koje čine svetsku elitu i njihovi glasnogovornici, kao što je Klaus Švab.

U knjizi se govori da povratka na normalan život kakav je bio do sada više nema, neće biti dozvoljen. On otvoreno izjavljuje:
„Svet više neće biti kao ranije, kapitalizam će poprimiti drugačiji oblik, pojaviće se potpuno novi vidovi svojine, osim privatne i državne. Najkrupnije transnacionalne korporacije uzeće na sebe više društvene odgovornosti, one će aktivnije učestvovati u društvenom životu i snositi odgovornost radi opšteg dobra”.

Ozbiljna strahovanja može izazvati prizivanje „potpuno novih vidova svojine, osim privatne i društvene” o kojima govori Švab. Mogao bi biti formiran samo jedan novi oblik svojine, koji u savremenom svetu do danas zvanično nije postojao: vlasništvo nad živim ljudima, to jest ropstvo, a koje on prikriva iza eufemizma „sveopšte jednakosti”. U novom svetu upravljaće korporacije i neće biti mesta za nacionalne države.

Danas je potpuno jasno da će posle godinu dana korona-ograničenja i otvorenog državnog terora doći do gubitka milijardi radnih mesta na celom svetu.

Za nezaposlene Švab predlaže „univerzalni osnovni dohodak”, dovoljan za održavanje minimuma životnih potreba, u zamenu za ispunjenje niza uslova, kao što je bezuslovna vakcinacija i odricanje zauvek od lične imovine. One koji se protive odricanju od privatne svojine prosto će ugušiti porezima.

Švab prognozira da će do 2035. godine biti automatizovano do 86% radnih mesta u restoranima, 75% u trgovini i 59% u sferi zabave. Planira se udar na sferu usluga, koja u razvijenim zemljama čini i do 70% radnih mesta.

U sferi poslovanja već se priprema teren na kom će učestvovati isključivo transnacionalne kompanije-monopolisti, dok bi mali i srednji biznis bio uništen, a krupniji postepeno progutan od strane monopolista. Kao rezultat ovakvog plana, bivši biznismeni priključili bi se u svom siromaštvu milijardama osiromašenih građana, novih robova svetskog poretka i na taj način postigla bi se Švabova „društvena pravednost i jednakost”.

Čovekomrzačka agenda Svetskog ekonomskog foruma ne predstavlja reakciju na COVID-19. Već mnogo godina ranije, pre njene pojave, Švab je nazvao „prozorom mogućnosti”:

„Pandemija nam daje šansu: to je uzani prozor mogućnosti za razmišljanja, rešenja i resetovanje našeg sveta”.

Ovakav plan nije od juče. Još 2016. godine na sajtu Svetskog ekonomskog foruma objavljen je programski tekst o budućnosti kakva je zamišljena za 2030. godinu:

„Dobrodošli u 2030. godinu, ja nemam imovinu, ne postoji nedodirljivost ličnog života i ja nikad nisam bio srećniji!”. Na YouTube postoji video-klip koji je postavio SEF pod nazivom You’ll own nothing, and you’ll be happy (Nećete imati ništa i bićete srećni).

Veliki reset će bez sumnje uništiti kapitalizam, ali ono što će doći kao njegova zamena biće stotinu puta strašnije: novo ropstvo pod vlašću 1% „izabranih”, svet bez porodice, bez ljubavi, bez dece i bez sopstvene zemlje.

Postoji ekstremna opasnost od primene veštačke inteligencije kao oružja za uništenje državnog suvereniteta i ljudskih sloboda. Švab neskriveno izjavljuje: „Kako bi se došlo do kraja pandemije, neophodno je formirati svetsku mrežu digitalne kontrole”.

Nad masom osiromašenih, čija će radna mesta biti uništena, stajaće samo privilegovani administratori i transnacionalne korporacije, koje imaju ambiciju da vremenom razruše države i zamene ih samim sobom. Građani će postati robovi korporacija.

U daljoj perspektivi, već se govori da će u procesu „velikog reseta”, prema planovima globalista, biti smanjen broj stanovnika sveta na 1-2 milijarde ljudi. Do juče je javnost govorila o ovim temama kao o teorijama zavere, a danas se to objavljuje poluzvanično, pa i zvanično. Zna li većina naših građana kakvu budućnost nam pripremaju tzv. globalne elite, o čemu otvoreno piše njihov glasnogovornik Klaus Švab?

Ivan Pajović (Pravda.rs)

Check Also

Ovaj astrofizičar ubeđen da može izgraditi pravi vremeplov…

Šta biste uradili da imate vremensku mašinu, koja radi? Da li biste se vratili u …