Rat Branislava Lečića i ministarke Zorane Mihajlović zbog silovanja

Nakon što se javno obratio i rekao da je dobio poziv da u petak dâ izjavu povodom navoda glumice Danijele Štajnfeld da ju je silovao 2012. godine, glumac Branislav Lečić se ponovo oglasio i putem društvene mreže se obratio kolegama i učenicima, ali i ministarki Zorani Mihajlović.

“Pozivam sve svoje kolege, saradnike i učenike, unazad 40 godina, da javno na fejsbuk stranici napišu kakvu su saradnju imali sa mnom, kakvo iskustvo. Tagujte me, podeliću na svoj profil da svi vide. Razumem da kampanja nije uspešna u meri kako je planirana. Poručujem Zorani Mihajlović da se ne nervira. Nije dobro za zdravlje”, stoji u postu.

Više javno tužilaštvo u saradnji sa policijom vodi predistražni postupak povodom navoda Štajnfeldove.

Podsetimo, glumica Danijela Štajnfeld rekla je Višem javnom tužilaštvu da je glumac Branislav Lečić misteriozni moćnik iz filmske industrije koji ju je silovao. Internet je bio preplavljen porukama podrške, ali mnogo javnih ličnosti ga je osudilo.

Mihajlovićeva: Nasilnici treba da drhte od straha, a ne žene!

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost prof. dr Zorana Mihajlović reagovala je na poslednje izjave i prozivke Branislava Lečića.

“Umesto da se uvuče u mišju rupu od stida, srama i beščašća, Lečić po društvenim mrežama igra ulogu koja mu izgleda najviše leži – beskrupuloznog nasilnika.

Ali nisu bitni razni Lečići, Aleksići i slični njima, važno je da se društvo pokrenulo, da su se žene okuražile da progovore i prijave nasilnike koji su im živote zagorčavali. Došao je trenutak da umesto žena od straha drhte zlostavljači i nasilnici.

Umesto “znaš ti ko sam ja” pitamo vas ko ste bre vi razni Lečići koji mislite da imate pravo da ugrožavate žene i njihov integritet. Prošlo je to vreme, srpsko društvo sazreva i kaže jasno: nasilnici, neće vam proći”, poručila je Mihajlovićeva.

(b92)

Check Also

Tragedija na Kosmaju: PSI IZUJEDALI ČOVEKA DO SMRTI, ŽENA U TEŠKOM STANJU!

Više pasa su danas na Kosmaju izujedala čoveka, koji je preminuo, od posledica napada. Napadnuta …