Šta to Albanci spremaju za Srbe na Kosovu i Metohiji!?

Šef Ministarstva spoljnih poslova Srbije, Nikola Selaković rekao je, da vlasti kosovskih Albanaca samoproglašene Republike Kosovo planiraju da preduzmu nove korake za ukidanje dokumenata i brojeva automobila, koje je izdalo rukovodstvo Srbije, stvoriti „pakao“ za kosovske Srbe, o čemu će se obratiti predsednik Aleksandar Vučić.

„S obzirom na aktuelnu političku situaciju u zemlji i regionu, izrazili smo ozbiljnu zabrinutost zbog činjenice, da albanska strana na Kosovu i Metohiji sprema bukvalno „pakao“ u narednim danima.

Predsednik Vučić će se danas sastati i razgovarati sa predstavnicima Srba, našeg naroda na Kosovu i Metohiji, oni su trenutno u izuzetno teškoj situaciji, koja će kulminirati iz sata u sat“, rekao je Selaković posle sastanka njenog rukovodstva vladajuće srpske napredne stranke u subotu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Siguran sam da će o tome više govoriti i sam predsednik Vučić u svom obraćanju sutra uveče posle razgovora, koje će danas imati sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije i drugih koraka, a u obraćanju domaćoj i svetskoj zajednici Razgovarajte o ovoj situaciji, kojoj preti da sutra uveče stupaju na snagu mere (kosovskog „premijera”) Aljbina Kurtija“, rekao je šef srpskog MIP-a.

Kako je ranije pisao Javni servis, Srbija ne planira da ulazi u sukob sa Rusijom, koja je njen saveznik.

To je izjavila šefica Ministarstva spoljnih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

„…Srbija neće doći u sukob sa Rusijom, svojim vekovnim, a često i jedinim saveznikom“, naglasio je on.

Ministar je napomenuo da će država nastaviti da se drži takve politike, jer je pre svega, odobrava predsednik zemlje Aleksandar Vučić.

 

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šta hoćete više od Srbije

Severnoatlantska alijansa, predvođena SAD, je bombardovanjem zgrade RTS-a u Beogradu 1999. godine, pokazala koliko zaista …