Zločin islamista, na tzv. vozućkom ratištu, na Ozrenu ili u srednjoj Bosni, nije ponovljen ni u Siriji i Libiji…

Kapacitet ratnih zločina islamista, na tzv. vozućkom ratištu, na Ozrenu ili u srednjoj Bosni, takav je da nije ponovljen ni u Siriji i Libiji.

Ekspert za bezbednost i politički analitičar Dževad Galijašević osporio je u emisiji TV Pink Novo Jutro tvrdnje da je Rusija samo regionalna sila i ukazao da Nemačka i Amerika na Balkanu prikriveno vode politiku međusobnog obuzdavanja.

„Susret Putina i Bajdena neće promijeniti politike koje se u praksi dešavaju povodom BiH i Kosova, a to je unitarizacija i guranje Kosova ka državnosti.

Dolazak Šmita i najava sankcija – što mogu biti zajednički američko-njemački aranžmani na marginama, sa Merkelovom, mogli bi iskomplikovati odnose u BiH.

To bi moglo dati nerealna očekivanja Sarajevu da se okrene glava od Dejtonskog sporazuma, imenuje visoki predstavnik mimo dogovora velikih sila koje su kreirale Dejtonski sporazum – a to su Amerika, Rusija, Francuska i Engleska i na kraju EU.

Uvijek se insistiralo da se, ako među njima nema dogovora, ide pred SB UN.

Ali, bojim se da je sad pred nama lomljenje preko koljena.

Nemačka je na ovim prostorima uvijek održavala sistem srpske krivice.

„Srpska krivica“ za Prvi svjetski rat nastavljena je i u ratovima devedesetih.

Njemačka politika je nama ovdje napisala istoriju.

Ovo što tretiramo kao istoriju sebe-istoriju Slovena – to je napisanoe na osnovu kompletne idealističke nemačke filozofije i marksističke nauke u odnosu na Slovene.

Za njih su Sloveni- pretpovijesni. I za Hegela i za Engelsa i za Šopenhauera.

Mi smo za njih objekat istorije plemena koje smetaju Njemačkoj da za Germane zauzme vlastiti prostor.

Hag je bio instrument toga.

Kad dokažete srpsku krivicu, zanemarite geopolitičke procese, ujedinjenje Njemačke, agresivnu njemačku odluku da razbije SFRJ, zanemarite raspad Varšavskog pakta na granicama Jugoslavije, raspad Sovjetskog Saveza i dolazak Jeljcina – kad sve to zanemarite onda tražite krivca među sobom. A ko je od nas kriv?

Sve što se ovdje desilo je posljedica strašne odluke da se naša država razbije.

Odluku su podržali Amerikanci i Englezi sa digresijom: ako će raspad biti kroz rat, taj rat ćemo mi kontrolisati, a ne Njemačka. Zbog toga smo imali sve što smo imali, uključujući i Hag.

Presude pokazuju da su lokalni Srbi i Hrvati krivi što su ratovali sa Bošnjacima i osuđeni su za takozvane ratne zločine prema Bošnjacima.

Bošnjaci su osuđeni za ratne zločine islamističkih odreda, zbog terorizma.

Procesi protiv komandanta i načelnika Generalštaba i komandanta Sedme muslimanske su pokrenuti dvije nedjelje poslije 11. septembra.

Kada pogledamo lokalnu scenu, znamo ko i zašto odgovara i ko nikada nije bio osuđen. Bila je i podela odgovornosti kada je riječ o Srbiji i o Hrvatskoj.

Hrvatske brigade su prešle Savu i Neretvu, a mudžahedini su došli iz Sirije i Egipta!

Presudom Mehmedu Hadžihasanoviću i Amiru Kuburi, rat u Bosni je definisan kao unutrašnji sukob, kao građanski rat.

Poslije je to ponovljeno u još tri-četiri predmeta. To nije bio međunarodni sukob, ali su postojale zainteresovane strane koje su učestvovale u njemu.

Hrvatska nije vodila rat, ali je učestvovala svojim brigadama. U BiH su učestvovali avganistanski veterani i Al Kaida.

Do tada nisu predstavljali ništa, a kroz sisteme ratovanja u Bosni i Hercegovini, postali su međunarodna organizacija koja se može finansirati i koja je činila najstrašnije zločine.

Kapacitet ratnih zločina islamista, na zakozvanom vozućkom ratištu, na Ozrenu ili u srednjoj Bosni, takav je da nije ponovljen ni u Siriji i Libiji.

Nikada se nije desilo toliko ritualnih odrubljivanja glava u tolikom broju, nikada Islamska država nije to ponovila!

Zato je Haški tribunal morao sankcionisati prirodu ovih zločina.

U proteklom ratu je poginulo 65 hiljada Bošnjaka i 30 hiljada Srba. Svaka žrtva zaslužuje pravdu u odnosu na izvršioca ubistva, ali to se nije desilo.

Omjer nije bio dva prema jedan u kažnjavanju vojnih i policijskih formacija, nego je bio 150 prema jedan. Srbi su dobili toliko više!

A taj rat u BiH je došao iz naše glave. Tu svinjariju smo mi napravili. Nije napravila ni Srbija ni Hrvatska. To smo mi napravili.

Onog momenta kada je Iran podržao oružjem, to ne znači da je negdje izvršio agresiju, ali je dovukao ogromne konvoje oružja sa američkim znanjem, onog momenta kada se Saudijska Arabija uključila sa oružjem, Turska je otrovala svog predsednika Turguta Ozala da bi se novi predsjednik uključio u rat, oružje je dolazilo i iz Mađarske i kad su se uključile Hrvatska i Rusija, unutrašnji sukob (koji je tako definisan u haškim presudama) prijetio je da postane međunarodni.

Kad je zaprijetilo da postane međunarodni, Amerikanci su kroz Kontakt grupu organizovali konferenciju i, da bi zaustavili rat, tražili su podršku Srbije i Hrvatske.

Povodom Kosova – siguran sam da Srbija nema želju da razgovara sa ljudima tog formata, ali postoji interes da Srbija ne bude stigmatizovana od Zapada. Na Kosovu se dešava sve ono što je u glavama lokalnih Albanaca, američke ili njemačke politike.

Kada dođe neki političar koji želi pregovarati pod okriljem određene mirovne inicijative iza koje stoje Njemci, Amerikanci daju podršku da se to blokira.

Kada Amerikanci vode mirovne procese i nekakve inicijative, Njemci to blokiraju.

Rusija nema na to nikakvog uticaja, ni na Kurtija, kao što nije imala ni na Haradinaja i druge koji su vodili pregovore.

Kosovo je okupirana zemlja. Kosovo je okupirana Zemlja! Ono nije država. Ono je okupirano. Ali, pazite – ono je okupirano od NATO-a nakon što su dva i po mjeseca besomučno razarali cijelu zemlju.

Rezolucija 1244 je nastala pod bombama. Ovdje je istrešeno više bombi nego što je Engleska vidjela u Drugom svjetskom ratu!

Za samo dva i po mjeseca!

Ne može se reći da su ozbiljni pregovori koje vodi zemlja koja je prije toga tri mjeseca bjesomučno razarana i kojoj je rečeno – predajte Kosovo da ne bismo bacali bombe po cijelom Beogradu. A takvi su bili pregovori.

Sada stvari stoje ovako: Rusija nije, kao što neki kažu, regionalna sila. Ona je svjetska sila. Tehnologijom, naukom, vojskom, resursima, teritorijom!

Zamislite da neko nazove neku silu regionalnom – a ona ima teritorijalne vode na četiri kontinenta i kopno na tri kontinenta!

Kada je Bajden rekao Putinu da će biti loših posljedica ako umre Navaljni – američki predsjednik se zapravo izvlačio! Što nije rekao Putinu da pusti Navaljnog?“

Borba.Info

Check Also

SAD u panici! Kina će “okupirati” Mesec! – VIDEO

Prošlog petka, NR Kina je počela da sprovodi dugo očekivani i značajan projekat za koji …