LUKAŠENKO: HIBRIDNI RAT JE PREDVORJE TREĆEG SVETSKOG RATA!

On je istakao da pod Evropljanima podrazumeva isključivo “sumanute političare” evropskih zemalja, a ne njihove narode.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da hibridni rat koji Evropa usmerava protiv Minska, Rusije i Kine može dovesti do trećeg svetskog rata.

“Evropljani, koji usmeravaju hibridni rat protiv nas, Rusije pa čak i Kine, ne samo da stvaraju žarište snažne napetosti, nego i podstiču na treći svetski rat”, rekao je beloruski lider u intervjuu za televiziju “Skaj njuz Arabija”.

On je istakao da pod Evropljanima podrazumeva isključivo “sumanute političare” evropskih zemalja, a ne njihove narode.

Prema mišljenju Lukašenka, razlog takvog ponašanja Evrope je to što države nisu samostalne u svojoj politici i nalaze se u kolonijalnoj zavisnosti od Sjedinjenih Američkih Država.

“Odnosi SAD i zemalja zapadne Evrope su odnosi metropole i kolonije”, ocenio je Lukašenko, navodeći kao primer nedavni incident sa špijuniranjem evropskih lidera od 2012. do 2014. godine od Agencije za nacionalnu bezbednost SAD, uz učešće Danske.

Tokom intervjua Lukašenko je rekao da je kolektivni Zapad doživeo neuspeh kada je reč o sprovođenju “obojene revolucije” u Belorusiji.

Na kraju je poručio da Rusija ostaje glavni partner Minska.

Kako je ranije saopštio nemački list “Zidojče cajtung”, američka Agencija za nacionalnu bezbednost je uz pomoć Danske u periodu 2012. do 2014. godine motrila na brojne evropske političare, a posebno na nemačku kancelarku Angelu Merkel, ministra spoljnih poslova (aktuelnog predsednika Nemačke) Franka-Valtera Štajnmajera i kandidata za kancelara nemačke iz Socijaldemokratke stranke Nemačke Petera Štajnbrjuka.

U svetlu informacija koje su se pojavile u medijima o špijuniranju Merkelove i drugih političara, ministarka odbrane Danske Trine ramsen je izjavila da su postupci protiv saveznika Danske neprihvatljivi.

Sputnik

Check Also

SAD u panici! Kina će “okupirati” Mesec! – VIDEO

Prošlog petka, NR Kina je počela da sprovodi dugo očekivani i značajan projekat za koji …