Advokat Prelević: Ne zna se, da li je Belivuk član SNS ili Vulin član Belivukove grupe… – VIDEO

On je upitao po kom zakonu tužilac daje transkripte iz istrage ministru policije, koji ih kasnije zlupotrebljava.

Komentarišući izjavu ministra policije, Aleksandra Vulina, koji je na televiziji Pink rekao da su fotografije žrtava klana Veljka Belivuka objavljene zbog iskaza koji je bivši vođa navijača Partizana dao tužilaštvu, advokat i član Skupštine slobodne Srbije, Božo Prelević za Nova.rs navodi da se trenutno ne zna da li je Belivuk član SNS ili je Vulin član Belivukove grupe.

On je rekao da nije jasno ni po kom zakonu tužilac ustupa delove istrage ministru policije, napominjući da se zbog interesa jedne političke opcije bruka čitava tužilačka organizacija.

Ministar policije, Aleksandar Vulin, gostujući na televiziji Pink, izjavio je juče da su fotografije na kojima se nalaze osakaćena tela i odsečene glave žrtava objavljene jer vlast znala za iskaze Belivuka i Miljkovića, čime je potvrđeno da nije postojao javni interes da na televiziji sa nacionalnom frekvencijom prikazuju pomenute slike.

“Jedan od razloga zašto smo objavili ove fotografije, jeste da bi Srbija znala ko su ti ljudi koji će nas tako blatiti i koji će izmišljati, lagati i raditi takve stvari”, rekao je, između ostalog, Vulin, koji je poručio da su iskazi Belivuka i Miljkovića napadi na njega i Aleksandra Vučića.

Komentarišući najnoviji medijski nastup ministra policije, advokat i član Skupštine slobodne Srbije, Božo Prelević za Nova.rs kaže da su zanimljive tvrdnje Aleksandra Vulina, jer se ne zna, kako kaže, da li je Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja član SNS ili je Vulin član Belivukove grupe.

„Očito Srbija ima više nevolja, pa se ne zna ko je veća. Izgleda da se rat iz „mesnog odbora“ Ritopek preselio  u mesni odbor Pinka, a ulazi i u druge institucije“, navodi Prelević.

On je upitao po kom zakonu tužilac daje transkripte iz istrage ministru policije, koji ih kasnije zlupotrebljava.

„Tužilac sebe diskredituje zarad jedne političke opcije i bruka celu tužilačku organizaciju.

Umesto da istražuje da li su u mesnom odboru „Ritopek“ samleveni oni koji su pogrdno skandirali Vučiću, on daje transkripte osumnjičenom Vulinu da melje građane u medijima.

Žao mi je pravosuđa i građana, jer slutim da će proći kao parlament“, rekao je on i dodao da samo „slepa budala“ ne shvata zašto EU ne otvara našoj zemlji poglavalja koja se odnose na provosuđe.

Podsetimo, vođa kriminalne grupe osumnjičene za teška ubistva, otmice i trgovinu drogom, Veljko Belivuk je na saslušanju u tužilaštvu, kako je preneo KRIK, govorio o svom navodnom odnosu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i drugim ljudima iz vrha Srpske napredne stranke.

Kako je ispričao, Vučić i njegovi saradnici tražili su mu više usluga – da kontroliše da se na Partizanovim tribinama ne skandira protiv predsednika, da zastrašuje one koji su organizovali proteste protiv vlasti, obezbedi mir na Paradi ponosa ali i da utiče na taksiste da otkažu proteste protiv aplikacije za prevoz „CarGo“, piše u transkriptu Belivukovog saslušanja do kojeg je došao KRIK. Belivuk je tom prilikom rekao da je član SNS od 2011. godine.

Nekoliko dana kasnije, NewsMax Adria je objavila iskaz Marka Miljkovića pripadnika klana Veljka Belivuka, osumnjičenog za teška ubistva u kojem je govorio o svom odnosu sa Vulinom, ali i o aferi „Jajinci“.

„Vučić mi je tada rekao da ja slobodno mogu da se nalazim sa Aleksandrom Vulinom i da sarađujem sa njim jer on je njegova desna ruka…

Vulina sam prvo vodio u dve kuće, to je jako bitno, na levoj obali Dunava, to znači Krnjača, Borča, Ovča i tako dalje.

Njemu se tamo nisu svidele te dve kuće iz više razloga, ali glavni razlog je bio zato što sam ja upravo iz tih krajeva pa da nas ne bi povezivali.

Potom sam ga odveo u Ritopek, tamo je bio oduševljen sa svim, sa garažom, oduševljeno mi je rekao da mu sve odgovara, uzeo je ključeve od garaže, tačnije daljinac i rekao je da u tu garažu niko ne dolazi dok je oni koriste“.

Miljković je u svom iskazu opisao i kako je navodno došlo do priče o pokušaju atentanta na Aleksandra Vučića, kad je u blizini njegove porodične kuće u Jajincima pronađena veća količina oružja.

„Da vam predočim akciju, to je akcija gde su Aleksandar Stanković zvani ‘Mutavi’, sada pokojni, Aleksandar Vidojević zvani ‘Rošavi’ i Nenad Vučković zvani ‘Vučko’, zajedno sa Aleksandrom Vulinom, po njegovom naređenju, napunili auto pun oružja i stavili blizu kuće Aleksandra Vučića u Jajincima.

Na taj način su hteli da prikažu medijima kako je Vučić bio meta, a do dan danas niko nije odgovarao za taj auto pun oružja“, naveo je Miljković u svom iskazu koji je prenela NewsMax Adria.

„U jesen 2019. godine, ja sam se upoznao sa Aleksandrom Vulinom u klubu Gotik, to je u Karađorđevoj ulici jedan noćni klub…

Tad nam je Vulin predložio da im nađem jedan ‘štek’ van Beograda na neko određeno vreme za njihove potrebe“, rekao je Miljković u iskazu.

Napominje da se sa Nebojšom Stefanovićem nikada nije sreo ali kao i u Belivukovom iskazu i u Miljkovićevom se navodi da se sa predsednikom Srbije navodno nalazio u stanu na Zvezdari.

Nova s

Check Also

Saudijska Arabija napustila petrodolar!

Dan ranije, prestolonaslednik Saudijske Arabije Mohamed bin Salman Al Saud najavio je da neće prisustvovati …