ŠOKANTNO – Osumnjičeni za šverc 1,4 tone kokaina, pušteni da se brane sa slobode!

Kako se ispostavilo sudija Radomir Ivanović povezan sa osumnjičenima.

Budimiru Krstoviću i njegovoj ćerki Marini Krstović, osumnjičenima za krijumčarenje 1,4 tone kokaina, koji je zaplenjen prošle nedelje u tovaru banana u selu Mojanovići kod Zete, posle saslušanja nije određen pritvor.

Dok sudija tvrdi da to što je u kumovskim vezama sa bratom osumnjičenog nije dovoljno za sumnju da je doneo pristrasnu odluku, crnogorsko tužilaštvo zbog ovakve odluke u slučaju najveće zaplene kokaina na Balkanu najavljuje žalbu.

Podsetimo, prema istraživanju Insajdera, Krstovići imaju i firme u Srbiji koje se bave uvozom voća i povrća na veliko.

Sudija za istragu podgoričkog Višeg suda Radomir Ivanović osumnjičenima za kontigent kokaina zaplenjen u četvrtak u hangaru njihove firme kod Zete izrekao je meru zabrane napuštanja mesta stanova, oduzimanje pasoša i obavezno javljanje policiji.

Kako se ispostavilo sudija Radomir Ivanović povezan sa osumnjičenima.

“To je brat Budimira Krstovića. Jesam prijatelj i imamo neke odnose koji se mogu dovesti u vezu s tim.

On je bio svjedok na krštenju mog sina prije nekih 30 godina. Ali za mene to nije sumnja u moje pristrasno postupanje. Ja uopšte nijesam pristrasno postupao”, rekao je Ivanović za RTCG.

Na pitanje novinara crnogorskog javnog servisa da li je zbog toga trebalo da bude izuzet, Ivanović kaže nije pristrasno postupao.

Kako je rekao, upravo je on naredio da se izvrši pretres njihovih poslovnih prostorija, a da je i pre toga bio vezan za “neke radnje koje su dovele do pretresa i otkrivanja te količine kokaina od tonu i 400 kilograma”.

Viša državna tužiteljka Tanja Božović tražila je od sudije da Budimiru Krstoviću i njegovoj kćerki Marini odredi pritvor do 30 dana.

Lepa Medenica, portparolka Višeg tužilaštva u Podgorici najavila je, da će se to tužilaštvo, u zakonom predviđenom roku, žaliti na odluku sudu, nakon što dobiju pismeni otpravak rešenja.

Osumnjičeni Krstovići su saslušani u petak u tužilaštvu, a sinoć pred sudijom za istragu, gde su ponovili da nemaju nikakve veze sa nađenim kokainom.

Marina Krstović je pristlala na poligrafsko testiranje, koje je prošla, dok je njen otac to odbio.

Marina Krstović uhapšena je 26. avgusta, a njen otac Budimir dan kasnije zbog sumnje da su učestvovali u švercu 1.400 kilograma kokaina zaplenjenog u hangaru u njihovom vlasništvu.

U akciji u kojoj je zaplenjen rekordni tovar kokaina na ovim prostirima, učestvovali su službenici Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK), barskog i podgoričkog Centra bezbednosti, Uprave prihoda i carina i Više tužilaštvo u Podgorici.

Inspektori u saradnji s međunarodnim partnerima utvrđuju gde je kokain utovaren i ko je naručiocima iz Crne Gore spakovao skupoceni beli prah sa bananama.

Iz crnogorskog Ministarstva unutrašnjih poslova za sutra, u 11 časova, najavljena je konferencija za novinare povodom policijske akcije “187” u kojoj je zaplenjen kokain.

Na konferenciji će se javnosti obratiti premijer Zdravko Krivokapić, potpredsjednik Vlade, Dritan Abazović i ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović.

Najavljeno je da će konferenciji prisustvovati direktor Uprave policije, Zoran Brđanin i v.d. direktora Uprave prihoda i carina Aleksandar Damjanović.

“Na sva pitanja novinara, koja ne obuhvataju temu konferencije, u sredu, 1. septembra će Sekulović i  Brđanin sa svojim saradnicima odgovarati na posebnom sastanku.

O tačnom terminu i drugim detaljima sastanka menadžmenta MUP-a sa novinarima javnost će biti obaveštena u ponedeljak, do kraja radnog vremena”, saopšteno je iz MUP Crne Gore.

Istraživanje Insajdera: Osumnjičeni trgovci bananama posluju i u Srbiji

Budimir i Marina Krstović., prema istraživanju Insajdera, povezani su sa nekoliko firmi u Srbiji, tačnije registovanim u Novoj Pazovi.

Do 2019. godine Budimir Krstović je bio izvršni direktor podgoričke firme “San Francisko” koja je sada u stečaju, a registrovana je za uvoz voća i povrća.

Povezan je sa i firmom “Fruit World” za koju se kao osnovna delatnost navodi se trgovina voćem i povrćem. Na zgradi firme koja se nalazi u Novoj Pazovi istaknuti su nazivi firmi- i “San Francisko” i “Fruit World”.

Vlasnik firme “Fruit World” je do maja 2015. godine bila Zorica Krstović, a zakonski zastupnik upravo Budimir Krstović. Sada je ova kompanija zvanično u vlasništvu Vedrenka Mrkića, dok je zakonski zastupnik Borko Mirotić.

Kakva je veza između Krstovića i Mirotića nije poznato, ali da ta veza postoji jasno je iz podataka još jedne kompanije sa sedištem u Novoj Pazovi. Reč je o firmi “K.B. Company” u kojoj je kao vlasnik i direktor, prema podacima Agencije za privredne registre, upisana upravo uhapšena Marina Krstović.

Pre nje, do juna 2018. vlasnik i direktor “K.B. Company” bio je Borko Mirotić, a pre njega sada uhapšeni Budimir Krstović i to do maja 2015.

Budimir Krstović u Srbiji je bio vlasnik i firmi “Beoplus KBO” i “KB Agencije”, koje su obe iz registra privrednih društava izbrisane 2012. godine.

Uhapšeni Budimir Krstović inače je u poslovnim krugovima poznat po nadimku Budo Banana.

Nadimak je dobio upravo zbog biznisa sa uvozom banana. U ovom poslu je još od devedesetih godina.

Krstović je 2015. godine, nakon što je Predrag Saša Danilović, podneo neopozivu ostavku na mesto predsednika Košarkaškog kluba Partizan, izabran u petočlanu radnu komisiju koja je vodila klub do izbora novog predsednika.

Insajder

Check Also

Sve krvavija bitka za Volčansk, Ukrajincima preti „kotlić”!

Bitka za Volčansk na harkovskom pravcu, postaje sve teža i krvavija – ruske snage svim …