Stigla poruka od Kurca: Srbi spremite se za ulazak!

“Tako, na primer, Srbija ima snažan privredni rast. Zato postoji i hitni interes da EU zauzme verodostojnu poziciju na Balkanu”

Sebastijan Kurc je izrazio zadovoljstvo što se ponovo održava direktan susret s predstavnicima zemalja Zapadnog Balkana.

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc rekao je večeras u Ljubljani da bi Austrija želela datum proširenja EU na taj region, prenosi Tanjug.

“Ako nema datuma onda to često znači da se tempo smanjuje”, naglasio je Kurc u izjavi novinarima uoči sutrašnjeg Samita EU-Zapadni Balkan.

On je ocenio da je pozitivno što se održava Samit EU-Zapadni Balkan i što postoji privrženost Unije proširenju, a upitan o spekulacijama da predsednik Francuske Emanuel Makron neće promeniti čvrsti stav u vezi proširenja EU pre predsedničkih izbora, Kurc je kazao da tako nešto smatra pogrešnim pristupom.

Sebastijan Kurc je izrazio zadovoljstvo što se ponovo održava direktan susret s predstavnicima zemalja Zapadnog Balkana, podsetivši da je poslednji takav sastanak bio 2018. pre pandemije.

Zahvalio je slovenačkom premijeru Janezu Janši na organizaciji skupa i istakao da postoji pozitivan razvoj na Zapadnom Balkanu kroz reforme.

“Tako, na primer, Srbija ima snažan privredni rast. Zato postoji i hitni interes da EU zauzme verodostojnu poziciju na Balkanu”, poručio je austrijski kancelar.

Alo

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …