Masovna pobuna medicinara u Kanadi! – Svi protiv obavezne vakcinacije! – VIDEO

“Nažalost, pasoš za vakcinu će i dalje „ostati obavezan za osobe starije od 13 godina“

Kanadske provincije Kvibek i Ontario ukinule su svoje zahteve/obaveze da medicinski radnici moraju primiti vakcinu protiv kovid-a, navodeći kao razlog nesposobnost sistema da se nosi sa masovnim gubitkom nevakcinisanih zaposlenih.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ministar zdravlja Kvebeka, hristian Dubé rekao je u saopštenju u sredu da se “održavanje osnovnih usluga” “ne može osigurati” u odsustvu 14.000 nevakcinisanih zdravstvenih radnika.

“Moj prioritet ostaje da stanovništvo može dobiti negu i usluge koje su im potrebne.

Obavezna vakcinacija bi neizbežno oslabila mrežu, koja je već pod pritiskom, na previše važan način”, rekao je.

Kao vlada, imamo odgovornost da upravljamo rizikom između prevencije KOVID-19 i održavanja pristupa zdravstvenom sistemu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Sa našim timovima nastavit ćemo osiguravati da sve bude na mestu kako bi se osigurala sigurnost korisnika mreže, kao i njenog osoblja.

Nažalost, pasoš za vakcinu će i dalje „ostati obavezan za osobe starije od 13 godina“ u pokrajinama.

Dubé je takođe rekao na konferenciji za novinare da će vakcina i dalje biti “obavezna za sve nove zaposlene”.

“Za mnoge iz Kvibeka, uključujući i mene, još uvek je zbunjujuće što zdravstveni radnici ne žele da se vakcinišu”, dodao je on.

Zamenica premijera i ministarka zdravlja Ontarija, Christine Elliott, u sredu je potpuno poništila obavezu, izjavivši novinarima da zdravstveni radnici više neće morati da prime vakcinu protiv KOVID-a da bi nastavili sa radom, navodeći teret zdravstvenog sistema zbog odsustva nevakcinisanih radnika.

“Odlučili smo da je ovo prava odluka za sada ovde u Ontariju”, rekla je Elliott-ova novinarima u sredu.

“Dok pojedinačne bolnice mogu doneti vlastite odluke.”

“Znamo da su u Britanskoj Kolumbiji, na primer, morali otkazati neke od zakazanih operacija jer imaju oko 3.300 radnika koji su sada na odsustvu i od njih se traži da se vakcinišu protiv covid-a, a Kvibek je upravo objavio da oni ponovo razmatraju svoju prvobitnu politiku oko obavezne vakcinacije protiv kcovid-a”, rekla je ona.

Ovo označava značajan preokret u borbi oko obaveznih vakcina protiv covid-a za medicinske radnike sa obzirom da su ove kanadske provincije bile među prvim vladama koje su pokušale implementirati ovu obavezu.

Nulta tačka

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …