“Specijalni rat” – Nismo ni znali da u toj vinariji radi Danilo Vučić

Informer je danas naveo da “Poverenik progoni Danila” i da se protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića “vodi specijalni rat”.

– Vinarija o kojoj se priča nalazi se u sklopu jednog od 1000 objekata za koje je postojao plan redovnog inspekcijskog nadzora još od marta ove godine.

Da je u njoj zaposlen Danilo Vučić, sin predsednika Srbije, naši inspektori su saznali tek kada ih je u prostorijma dočekala gomila novinarki Pinka i Informera, koje se prvo nisu ni predstavile – kaže za Danas poverenik za informacije od javnog značaja Milan Marinović.

On se nalazi na naslovnoj strani Informera, gde se u tekstu ističe da vodi specijalni rat protiv Aleksandra Vučića, “kako se približavaju izbori”.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Marinović ističe za Danas da je reč bila o redovnoj kontroli ne samo vinarija, već svih trgovaca koji se bave onlajn prodajom “pošto se ova vinarija između ostalog bavi i onlajn prodajom vina”.

– Ima tu i proizvođača hrane, odeće, nameštaja…

Mi smo ove godine, kao i svake do sada, napravili redovan plan inspekcijskih nadzora u okviru zaštite podataka o ličnosti.

Da li je njihovo poslovanje u skladu sa zaštitom podataka o ličnosti, kako se štite podaci kupaca i slično.

Još u martu smo poslali takozvane kontrolne liste koji rukovodioci podacima popune, dostave nam popunjene i mi na osnovu toga procenjujemo visinu rizika kod tog rukovodioca a sa druge strane pripremamo se za redovan nadzor, o čemu su takođe svi koje su naši inspektori obišli, bili obavešteni tri dana pre njihovog dolaska – ističe Marinović.

On dodaje da je nadzor u spornoj vinariji završen i da nisu utvrđene nikakve nepravilnosti, donosno da posluju u skladu sa zaštitom podataka o ličnosti.

– Ne znam na koji način su pojedini mediji saznali da je najavljen nadzor. Mi svakome kojima idemo u nadzor, bilo vanredan ili redovan, najavimo. Uglavnom, kada su naši inspektori došli na teren, napale su ih novinarke pritom ne pokazujući legitimaciju.

Onda su naši inspektori otišli u kancelariju pravnog zastupnika, najnormalnije obavili nadzor, da bi ih po izlasku nakon sat, sat i po vremena, opet čekali novinari i pratili do kola.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Tek tada su naši inspektori saznali ko tu radi – ukazuje Marinović.

Informer je danas naveo da “Poverenik progoni Danila” i da se protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića “vodi specijalni rat”.

“Nova epizoda ovog specijalnog rata odigrala se u sredu, 10. novembra u beogradskoj vinoteci „Wine and pleasure“, u kojoj je zaposlen sin predsednika Srbije Danilo Vučić.

Naime, službenici Povereništva za informacije od javnog značaja, na čijem je čelu Milan Marinović, došli su u, kako kažu, redovnu inspekciju ove vinoteke, kako bi proverili kako se štite podaci kupaca.

Nakon saznanja o „redovnoj“ inspekciji, naša novinarka našla se na licu mesta gde je pokušala da proveri razlog posete „inspektora“ ovoj radnji.

Na njena pitanja po kom članu zakona su došli, po čijoj prijavi, nije dobila konkretan odgovor”, naveo je tabloid Informer.

Danas

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …