Haos u Beču: Vojska izlazi na ulice!

Mediji javljaju da Austrija podiže nivo upozorenja, na opasnost od terorizma s 3. na 4. stepen.

Oni objašnjavaju da je takva odluka doneta, zbog nedavne eskalacije sukoba na Bliskom istoku i terorističkog napada u Briselu.

Ističu da to konkretno znači da austrijske bezbednosne vlasti vide u Austriji “konkretnu pretnju i povećan rizik od napada”.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Kako je danas na konferenciji za medije u Beču najavio ministar unutrašnjih poslova iz Narodne stranke (OVP) Gerhard Karner, upozorenje na opasnost od terorizma biće podignuto na drugi najviši nivo ili “narandžasti kod”.

Poslednji put takvo povećanje upozorenja od opasnosti od terora bilo je nakon terorističkog napada u središtu Beča 2. novembra 2020. godine, u kojem su četiri osobe smrtno stradale, a više od 20 ih je ranjeno.

Novonastalu situaciju i podizanje stepena upozorenja za opasnosti od terorističkih napada u Austriji ministar Karner komentarisao je na konferenciji za medije zajedno s ministarkom odbrane Klaudijom Taner (OVP), šefom austrijske državne bezbednosti Omarom Haidžavi-Pirhnerom i vojnim komandantom Beča Kurtom Vagnerom.

Karnerova prezentacija Savetu ministara predviđa da bi ubuduće trebalo da bude raspoređeno dodatnih 90, odnosno ukupno 190 vojnika Savezne vojske za mere zaštite prostora i imovine, posebno u Beču.

Dodatne, “posebno obučene snage” Savezne austrijske vojske trebalo bi da se “prvenstveno koriste za zaštitu jevrejskih institucija”, istaknuto je na konferenciji.

Večernji list

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

“Rusi treba da nas se plaše”: Ako krenu, samleće ih…

Rusija treba da se plaši sukoba sa NATO-om jer bi se takav rat završio “neizbežnim …