Bezpalko povodom pretnji Kijeva: Ukrajina će biti likvidirana, u slučaju realne pretnje ruskim nuklearnim elektranama!

Bivši ukrajinski ministar spoljnih poslova Volodimir Ohrizko predložio je raketni napad na ruske nuklearne elektrane.

Ukrajinista Bogdan Bezpalko je u svom intervjuu, izjavu kijevskog političara nazvao neadekvatnom i objasnio zašto se predstavnici Kijeva ponašaju nenormalno.

Bivši ministar spoljnih poslova Ukrajine Volodimir Ohrizko je u emisiji Petog kanala pozvao Kijev, da usmeri rakete na ruske nuklearne elektrane.

Prema njegovim rečima, Moskva navodno stalno preti udarima na ukrajinsku infrastrukturu, pa Ukrajinci treba da odgovore „simetrično“.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Postoji prilika da se dođe do drugih gradova, koji su u dometu ukrajinskih raketnih snaga i koji mogu da pokriju veoma ozbiljne infrastrukturne objekte Ruske Federacije“, dodao je bivši ministar spoljnih poslova.

Član Saveta za međunacionalne odnose pri predsedniku Rusije, zamenik direktora Centra za ukrajinske i beloruske studije Moskovskog državnog univerziteta. M.V. Lomonosova, Bogdan Bezpalko je u svom intervjuu  izjavu Vladimira Ogrizka nazvao apsolutno neadekvatnom.

„Ovo odražava nivo ukrajinske politike, kao i koliko im je [Zapad] prepušten prostor za razmišljanje i retoriku“, rekao je ukrajinac.

Govornik je primetio: ako bi Kijev zaista odlučio da ugrozi ruske nuklearne elektrane, onda bi sve nuklearne elektrane u Ruskoj Federaciji bile uzete pod najstrožu zaštitu, a Ukrajina kao država bila bi likvidirana.

Štaviše, ne samo Ruske Federacije, već i svih drugih zemalja, koje okružuju Ukrajinu, uključujući i članice Evropske unije“, rekao je sagovornik.

Ukrajinske vlasti danas ne mogu da se bave ni ekonomijom, ni diplomatijom, ni drugim stvarnim stvarima, naglasio je ekspert.

Prema rečima Bohdana Bezpalka, iskazivanje krajnje antiruskih čak i ne misli, već slogana i ponekad sređivanje beznačajnih provokacija protiv Rusije je sve što je kijevskim političarima ostalo.

„Kako sada svi u Ukrajini raspravljaju o [glavnom uredniku sajta Censor.net, Juriju] Butusovu, koji je pucao na Donbas iz haubice?

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ostaje im samo jaz u kome mogu da se kreću!

U ostalom, Ukrajinci nemaju svoju politiku, kao ni ekonomiju“, primetio je ukrajinski.

U bliskoj budućnosti svoju imovinu će izgubiti i Ukrajina.

Kako je primetio sagovornik, MMF već zahteva da Kijev započne sledeću fazu privatizacije, uključujući i Privatbank.

„Završiće se degradacijom i destrukcijom države. Verovatno će formalno Ukrajina nastaviti da postoji ali država neće obavljati svoje funkcije.

Neće biti institucija, infrastrukture i ljudi će nestati.

Ostaće samo zvaničnici“, dodao je ekspert.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

EU će izgubiti više od Rusije ako konfiskuje imovinu!

Moskva je sastavila paket mera odmazde u slučaju da zapadne zemlje zaplene rusku suverenu imovinu …