Podneti zahtevi za hitno hapšenje Mila Đukanovića!

“Obavještavam javnost da su brzom akcijom policije, koju sam naložio, upravo stavljene lisice na ruke Veselina Veljovića”

Savetnik montenegrinskog predsednika Crne Gore i bivši direktor Uprave policije – Veselin Veljović – priveden je na Cetinju.

Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da je Veljović uhapšen.

Prema njeovim rečima, Veljović je započeo napad na policiju tokom protesta protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija.
Abazović je snimak tog napada objavio na Tviteru.

I predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić potom je potvrdio da je Veljović uhapšen.

“Obavještavam javnost da su brzom akcijom policije, koju sam naložio, upravo stavljene lisice na ruke Veselina Veljovića”, objavio je Krivokapić na Tviteru.

Privedeno 14 osoba, dva lica su uhapšena.

U neredima na Cetinju povređeno je sedam policajaca.

Milo-demonstranti kamenjem su gađali i fotoreportere, policija je reagovala ispaljivanjem suzavca.

Na Cetinju je trenutno mirno. Već je otvoren veći deo kafića i restorana.

Političke turbulencije, po svemu sudeći, tek počinju.

Demos, partija na čijem je čelu Miodrag Lekić objavila je na Fejsbuku da je Đukanović “već mjesecima glavni huškač”, a da su njegovi najbliži saradnici “akteri otvorenog pučističkog djelovanja”.

Funkcioner Demokratskog fronta (DF) i šef kabineta predsednika Opštine Budva, Nikola Jovanović zatražio je hitno hapšenje predsednika Crne Gore i lidera Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića.

“Povodom dešavanja posljednja dva dana na Cetinju gdje se na organizovan način desio državni udar u pokušaju od strane političkih predstavnika DPS, dijela policijskih i parapolicijskih snaga, organizovanog kriminala i nekih državnih funkcionera koji su inspiratori izvršenja krivičnih djela protiv ustavnog uređenja, potrebno je, pored hapšenja Veljovića (savjetnik Đukanovića Veselin Veljović koji je danas uhapšen na Cetinju), po hitnom postupku privesti licu pravde Đukanovića koji je svojim prisustvom na Cetinju potvrdio da stoji iza ove organizovane pobune koja je po svom krivičnopravnom karakteru izazivanje i širenje vjerske netrpeljivosti i napad na državu sa namjerom uspostavljanja vlasti“.

Fakti

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …