Ghislaine Makvell proglašena krivom za sve, osim jedne optužbe, u slučaju trgovine ljudima! – VIDEO UŽIVO

Nakon višednevnog većanja, porotnici su u sredu popodne izneli svoju odluku federalnom sudu na Menhetnu.

Ghislaine Makvell, ćerka britanskog medijskog mogula i bivša saputnica osramoćenog finansijera Džefrija Epštajna, osuđena je u sredu, zbog zavere sa njim više od decenije, radi regrutovanja, doterivanja i seksualnog zlostavljanja maloletnih devojčica.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Savezna porota na Menhetnu proglasila je gospođu Maksvel (60) krivom za seksualnu trgovinu i četiri druge optužbe protiv nje ali je oslobođena po jednoj tački za navođenje maloletnika, da putuje preko državne granice, kako bi se upustio u nezakonit seksualni čin.

Eni Farmer, jedan od četiri tužioca, koji su svedočili protiv Maksvela na njenom suđenju, rekla je u izjavi u sredu uveče:

„Tako mi je laknulo i zahvalna sam što je porota prepoznala obrazac za predatorsko ponašanje, kojim se Maksvel bavila godinama i proglasila je krivom, za ove zločine.

Povredila je mnogo više žena od nas nekoliko, koji smo imali priliku svjedočiti u sudnici.

„Nadam se da ova presuda donosi utehu svima, kojima je potrebna i pokazuje, da niko nije iznad zakona“, dodala je ona.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Čak i oni sa velikom moći i privilegijama biće smatrani odgovornim, kada seksualno zlostavljaju i iskorišćavaju mlade.”

Više od deset fotografija prikazano je tokom suđenja Ghislaine Makvell za trgovinu seksom, koje prikazuju njenu naizgled bezbrižnu romantičnu vezu sa Jeffreiem Epsteinom, za koju su svedoci rekli da je maskirala mnogo mračnije dubine.

Slike su mogle da potiču iz beležaka bilo kog relativno imućnog para: prosedog muškarca i nešto mlađe žene u ležernim, neuvežbanim trenucima — stoje na drvenom pešačkom mostu, jahaju motocikl, za stolom sa pićem.

Njih je uvela vlada zbog prigovora odbrane, pošto su tužioci pokušali da dokumentuju, putem slika, dugogodišnju vezu gospođe Maksvel sa gospodinom Epstajnom.

Porota je u sredu osudila gospođu Maksvel po pet, od šest tačaka protiv nje, uključujući i glavnu optužbu za seksualnu trgovinu maloletnicima, za koju je predviđena maksimalna kazna, od 40 godina zatvora.

Nije određen datum za njeno izricanje presude.

Tokom suđenja, advokati gospođe Maksvel pokušali su da ubede porotu, da je žena na slikama nešto više od žrtvenog jarca za gospodina Epštajna, koji se ubio u zatvoru, dok je čekao suđenje.

Fotografije prikazane na sudu deo su riznice pronađene 2019. godine, kada je F.B.I. agenti su pretražili gradsku kuću gospodina Epstajna, na Upper East Side of Manhattan.

Advokati odbrane su se usprotivili fotografijama, rekavši da vlada ne mora da unese toliko slika u dokaze, da bi pokazala svoju poentu.

Tužilac Alison Mo je tvrdila da je odnos između gospođe Maksvel i gospodina Epštajna bio centralni u slučaju, jer je odbrana „u više navrata pokušavala da udalji gospođu Maksvel, od gospodina Epštajna i njegovih afera“.

Sudija Alison J. Nejtan se složila, a sledećeg dana slike su se pojavile na ekranu u sudnici.

Neki zabeležite trenutke intimnosti: gospođa Maksvel grli gospodina Epstajna u blizini mola ili pristaništa, ljubi ga na trotoaru, masira mu stopalo u avionu.

Nekoliko nagoveštaja raskoši i bogatstva, u kojima su uživali gospodin Epštajn i gospođa Maksvel.

Jedna fotografija je uvedena u spis pod pečatom.

U pretpretresnom podnesku se navodi da slika prikazuje par, kako „plivaju zajedno dok su goli“.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Naučnici razvili novi način za ubrzavanje regeneracije mišića, nakon povrede!

Naučnici sa Univerziteta u Barseloni otkrili su da se sve vrste povreda mišića mogu brže …