Zorana se otvorila: Smetam mafiji da se bogati na srpskoj struju i uglju!

“Grčić kao građanin može da priča šta hoće (na moj račun) ali mora da položi račune o tome šta je radio”

Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović izjavila je da su se mnogi u prethodnom periodu u energetskom sektoru obogatili na uglju, struji, nestručnošću, neradu i slično ali da ona i njeno ministarstvo po tom pitanju nemaju kompromisa i da zato takvima i smetaju.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Tu kompromisa nema pošto je moj zadatak da uspostavim stablnost elektroenegetskog sistema države, istakla je Zorana Mihajlović gostujući na Hepiju.

“Verujem da će novi direktor EPS-a, a imaće podršku ministarstva i države, napraviti potpuno drugačiju organizaciju”, rekla je Mihajlovićeva i dodala da moraju da se poštuju određene procedure, pravila i zakoni.

Naglasila je da su EPS i EMS državna preduzeća i da su dužna da realizuju energetsku politiku države.

Na pitanje kako vidi kritike koje je izneo na njen račun v.d. direktora EPS-a Milorad Grčić koji je juče dao ostavku, Mihajlovićeva je rekla da je tu reč o zameni teza i da je činjenica da stvari u EPS-u nisu dobre.

Kako je rekla, u decembru smo imali ozbiljan kolaps elektroenergetskom sistemu i od tada Srbija uvozi struju po visokim cenama.

Naglasila je da su zato potrebne promene unutar EPS-a, kako bismo imali stabilne kopove i stabilan elektroenergetski sistem.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Drago mi je što ćemo imati novog direktora EPS-a, dodala je ministarka.

“Grčić kao građanin može da priča šta hoće (na moj račun) ali mora da položi račune o tome šta je radio”, poručila je Mihajlovićeva.

Ona navodi da se ne raduje tome što se na kraju videlo da je bila u pravu i da EPS nije bio spreman za zimu, iako su iz tog preduzeća i nju i predsednika države obmanjivali kako su spremni.

Mihajlovićeva je naglasila da sigurno nije ona, na primer, zapalila pre neki dan odlagač u RB Kolubara, kao i da je reč o vrednoj mašini, koja će se popravljati u narednih godinu dana.

Tanjug

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Boris Pistorijus otkrio termin isporuke nemačkih tenkova Ukrajini!

Naoružanje, koje Kijev dugo traži stići će „dovoljno rano“, kaže nemački ministar odbrane Boris Pistorijus. …