ŠOKANTNO! – Prema Novaku se odnose, kao da je kriminalac! – VIDEO

Prvi teniser sveta izdao je saopštenje, nakon što je izgubio žalbu, na ukidanje njegove vize.

Novak Đoković kaže, da će poštovati odluku saveznog suda, nakon što je izgubio žalbu da ostane u Australiji, a srpska zvezda će biti deportovana uoči otvaranja grend slema sezone u Melburnu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Želeo bih da dam kratku izjavu, kako bih se osvrnuo na rezultate današnjeg ročišta u Sudu“, glasila je poruka 34-godišnjaka u nedelju.

„Sada ću uzeti neko vreme da se odmorim i oporavim, pre nego što dam bilo kakve dalje komentare, osim ovoga.

„Izuzetno sam razočaran odlukom da odbiju moju molbu za sudsko preispitivanje odluke o ukidanju moje vize, što znači da ne mogu ostati u Australiji i učestvovati na Australijan openu.

„Poštujem odluku Suda i sarađivaću sa nadležnim organima u vezi sa mojim odlaskom iz Australije.

„Neprijatno mi je što je fokus proteklih nedelja bio na meni i nadam se da sada svi možemo da se fokusiramo na igru i turnir, koji volim.

Poželeo bih igračima, zvaničnicima turnira, osoblju, volonterima i navijačima sve najbolje na turniru.

„Na kraju, želeo bih da se zahvalim svojoj porodici, prijateljima, timu, navijačima, navijačima i mojim sunarodnicima Srbima, na stalnoj podršci.

Svi ste mi bili veliki izvor snage.”

Savezni sud je jednoglasno izglasao, da odbaci Đokovićevu žalbu na ukidanje njegove vize, koja je usledila nakon lične intervencije australijskog ministra za imigraciju Aleksa Hoka, u njegovom slučaju.

Đokoviću je odobreno odlaganje izvršenja, kada je sudija saveznog okružnog suda u Melburnu u ponedeljak poništio početne napore da se Srbin deportuje.

Međutim, svetski broj jedan nije uspeo da dobije svoju drugu sudsku bitku “Down Under” nakon što su vladini advokati tvrdili, da će kontinuirano prisustvo nevakcinisane zvezde u zemlji, poslužiti kao inspiracija za anti-vaks osećanje.

Đokovićevi advokati su tvrdili da njegovo uklanjanje iz zemlje ima daleko veći potencijal, da podstakne zajednicu protiv vakcina.

Glavni sudija Džejms Olsop rekao je da je odluka, kojom se potvrđuje Houkova odluka da Đokoviću ukine vizu doneta jednoglasno, navodeći da se od saveznog suda ne traži da odluči o meritumu ministrove odluke, već da preispita zakonitost te odluke.

Presuda znači da Đoković neće imati priliku da odbrani titulu u Melburnu, koju je osvajao poslednje tri godine zaredom i ukupno rekordnih devet puta.

Srbin će takođe morati da sačeka svoj pogodak za istorijsku 21. grend slem titulu, u ukupnom poretku.

Odluka suda u nedelju znači da bi Đoković mogao da se suoči sa trogodišnjom zabranom ponovnog ulaska u Australiju.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Naučnici razvili novi način za ubrzavanje regeneracije mišića, nakon povrede!

Naučnici sa Univerziteta u Barseloni otkrili su da se sve vrste povreda mišića mogu brže …