Šokantne tvrdnje srpskog analitičara: Vučić se oslobodio uticaja “Duboke države” i zato sada jedna strana služba želi da ga obori – VIDEO

Sjedinjene američke države se nalaze u ubrzanom padu, a ovolika podeljenost u njoj nije bila od Američkog građanskog rata – smatra politikolog Aleksandar Pavić.

Pavić smatra da Amerika ide u pravcu opadanja koje više ne može da se
zaustavi. On objašnjava da će sredinom ovoga veka belci postati manjina u
SAD, da rasne tenzije u zemlji rastu, a da je pad ekonomije usled korone
samo pogrošao i onako zapaljivu situaciju u zemlji.

– Federne rezerve stvaraju više dolara nego ikad u svojoj istoriji i to
nema izgleda uskoro da stane – objašnjava on.

Pavić dodaje da istovremeno Kina prestiže ekonomski SAD, a Rusija je
prestiže u strateškom naoružanju.

Pavić dalje objašnjava da je SAD osim ekonomske i vojne moći izgubila i “meku moć” mešanja u tuđe unutrašnje poslove.

On postavlja pitanje kako će posle ovoga SAD držati demokratske lekcije Kini zbog Hong Konga i postupanja policije kada se na ulicama SAD
dešava gore policijsko nasilje.

– Ovakva podela u SAD nije vladala od Američkog građanskog rata. Po meni
je ovo i dublja podela jer SAD više nisu bela hrišćanska nacija, objašnjava Pavić.

On navodi da su novembarski izbori u SAD tačka rizika i da mogu biti
povod za još jače sukobe u zemlji.

Pavić u emisiji govori i o sukobu Trampa sa dubokom državom, najvećim
Trampovim greškama, odnosima Rusije i Kine, stanju u EU, Crnoj Gori ali i
međunarodnoj poziciji Srbije nakon jačeg povezivanja sa Kinom.

O Evropskoj Uniji Pavić nema ništa pozitivno da kaže osim da je to projekat koji je gotovo umro, i više nema moć ni sama sebi da pomogne a naročito ne nekim novim državama.

Sada se vidi na korona epidemiji da EU nikome nije mogla da pomogne i da su se njene članice zatvorile i same sebi pomagale.

Na ovom primeru stvari su ogoljene i očigledno je da EU treba samo Nemačkoj koja nikad nije ugasila imperijalne ambicije.

U Crnoj Gori se dešavaju čudne stvari i Milo Đukanović nije onaj koji je vladao 30 godina, očigledno je da ga je neko naređenjem gurnuo u projekat otimanja SPC i njene imovine.

Milo je strana marioneta i sa njim komanduju kako hoće. On ne može da napravi kompromis jer će to biti poraz od kojeg se nikad neće oporaviti. Njegov zadatak je da napravi pritisak na Srbiju.

Pavić koji je uvek bio žestoka opozicija i kritičar Aleksandra Vučića, ovom prilikom tvrdi da je Srbija pored Rusije i Belorusija jedina nepokorena zemlja u Evropi pored svih stranih službi instaliranih posle 5. oktobra.

Pošto nam stalno ispostavljaju neke zahteve to znači da mi nismo dali ono što nam traže.

Vučić je u prvoj polovini svog mandata bio spreman sve zahteve da ispuni ali se to nije desilo zbog narod aSrbije, a onda su se promenile geopolitičke okolnosti i Vučić se okrenui Istoku.

Milo Đukanović radi namerno provokativne stvari da bi izazvao interbenciju Srbije u Crnoj Gori. Nema šanse da sada neko iz NATO bombarduje Srbiju ali imaju druge alate za napad na Srbiju.

Britanski timovi za crne operacije već operišu u Crnoj Gori i imaju centar za hibridni rat, a to su ustvari operacije protiv Srbije i Rusije.

Sve ovo što se radi u Crnoj Gori radi se pod britanskim specijalnim operacijama i jedan od njihovih operacija je i ta da pokažu kako Vučić ne pomaže Srbima u Crnoj Gori.

Trenutno Kinezi i Rusi dominiraju u Vučićevoj politici i nešto su uticajniji od Zapada, tako da je Vučić tu napravio zaokret. On se oslobodio uticaja Duboke države i nije im više odan kao što je bio.

Šta je još rekao Pavić pogledajte u nastavku:

(Helmcast,Avalaads,Borba.info)

Check Also

Intervencija NATO-a, vodi u direktnu konfrontaciju sa Rusijom, na bojnom polju!

Januara 2023. na Zapadu je stvorena „tenkovska koalicija“, koja je uključivala zemlje koje su se …