Pogledajte kako Amerikanci noću, ubacuju vojsku u Evropu… – VIDEO

Američki vojnici, koje je predsednik Bajden poslao da pojačaju saveznike SAD u NATO-u sleteli su u Nemačku.

Vojnici 18. vazdušno-desantnog korpusa američke vojske sleteli su u petak na vojni aerodrom u Visbadenu, istovarivši vozila i opremu iz vojnih transportnih aviona.

Vojnici su prvi od 2.000 američkih vojnika, koji su naređeni zemljama NATO-a u istočnoj Evropi usred tekućih tenzija između Vašingtona i Moskve, oko Ukrajine.

Prema Evropskoj komandi SAD, vojnici će uspostaviti štab u Nemačkoj, dok će 1.700 padobranaca sa 82. vazdušno-desantnom divizijom armije krenuti ka Poljskoj, koja se graniči sa Ukrajinom.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ukupno 2.000 vojnika iz Fort Braga u Severnoj Karolini krenuće u Evropu narednih dana.

Video snimak pokazuje, kako vojnici iskrcavaju svoje avione u petak uveče i istovaraju pakete i vozila.

Raspoređivanje ima za cilj da „odvrati i odbrani od bilo kakve agresije” ruske vojske, saopštila je Bela kuća, koja tvrdi da Rusija planira napad na Ukrajinu.

Moskva je demantovala ove tvrdnje i odbacila navode američkih obaveštajnih agencija da planira da inscenira incident sa „lažnom zastavom“, kako bi opravdala takav napad.

SAD smatraju da bi Ukrajini trebalo dozvoliti da se pridruži NATO savezu, nešto što je Rusija decenijama smatrala neprihvatljivom pretnjom, po svoju bezbednost.

Moskva je tokom pregovora zahtevala da SAD i NATO zaustave dalje širenje alijanse iz doba Hladnog rata ali su lideri u Vašingtonu i Briselu, odbili da razmotre takav potez.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Aleksandar Gruško nazvao je raspoređivanje SAD „destruktivnim korakom”, koji bi samo „oduševio” ukrajinsku prozapadnu vladu, kao i „pojačao vojnu napetost i smanjio marginu za politička rešenja”.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …