Boško Obradović: “Pljačka građana Srbije od strane banaka!” – VIDEO

“Donećemo Zakon o zaštiti prezaduženih porodica, tako da će jedini životni prostor građana morati da bude izuzet od izvršenja”

Povodom revizija presuda u sporovima građana sa bankama oglasio se i Srpski pokret Dveri a njegov predsednik Boško Obradović je ocenio, da su pre pritiska bankarskog lobija građani dobijali povrat nezakonito naplaćenog novca, a da se situacija sada promenila.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Prema njegovim rečima banke su, kada su shvatile da imaju na stotine hiljada tužbi građana protiv sebe, krenule da lobiraju po Srbiji, što za rezultat ima da je Vrhovni kasacioni sud uveo drugačiju sudsku praksu.

“U toj praksi građani masovno gube sporove i dužni su da plaćaju stotine hiljada dinara sudskih troškova”, rekao je Obradović na konferenciji za novinare, a prenele Dveri u saopštenju.

Tvrdi da se vlast opredelila da stane na stranu stranih interesa i bankarskog lobija, a protiv građana, te da svakodnevno, “paravojske izvršitelja” izbacuju porodice na ulice, a njihovu imovinu prodaju u bescenje i naveo da će jedan od prvih poteza Dveri biti izmena zakona, koji to omogućavaju.

” Donećemo Zakon o zaštiti prezaduženih porodica, tako da će jedini životni prostor građana morati da bude izuzet od izvršenja”, rekao je Obradović.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Novinarima se obratila i korisnica stambenog kredita Sanja Vujanović koja je rekla da klijenti nemaju mogućnost da pregovaraju sa bankom oko sadržaja ugovornih odredbi ili obaveza i da banke klijente stavljaju pred svršen čin da potpišu ugovor onakav kakav im je ponuđen, bez mogućnosti da bilo šta izmene.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusi uzeli Očeretino – ceo donbaski front, pred velikim promenama!

Vojnici ruskog 433. puka 27. iz grupe jedinica Centar podigli su nacionalnu trobojku, nad upravnom …