Rusija dobila priliku da parališe samo srce Evrope!

Raspoređivanje lovaca MiG-31K naoružanih hipersoničnim raketama Kinžal u Kalinjingradu, omogućiće Rusiji da napadne celu teritoriju Evrope.

Ovo se navodi u najnovijem materijalu portala Militari Vatch.

Kako se navodi, rusko vazduhoplovstvo je prvi put u svojoj istoriji rasporedilo lovce MiG-31K naoružane hipersoničnim raketama Kinžal, u Kalinjingradskoj oblasti.

A to je, prema mišljenju autora Militari Vatch-a, bio znak značajnog proširenja taktičkih udarnih sposobnosti ruske vojske u Evropi.

Posebno je važno da se to dogodilo u periodu aktivnog rasta napetosti između Ruske Federacije i NATO alijanse.

Kao što znate, Kalinjingrad se nalazi na obali Baltičkog mora i nalazi se između Poljske i Litvanije.

A razmeštanje raketnih sistema na teritoriji ovog regiona odsečenog od ostatka Ruske Federacije, omogućava ruskim snagama da prodru mnogo dalje na teritoriju NATO.

Što se tiče MiG-31K naoružanih hipersoničnim naoružanjem, oni, bazirani u Kalinjingradu, dobijaju priliku da gađaju ciljeve širom Evrope, sa izuzetkom Španije i Portugala, ne napuštajući vazdušni prostor Ruske Federacije.

Ovu priliku lovac je dobio, naravno, zahvaljujući hipersoničnom raketnom sistemu Kinžal, čiji je maksimalni domet na ovoj letelici, dve hiljade kilometara.

Vredi napomenuti da je projektil napravio svojevrsnu revoluciju u samoj liniji aviona MiG.

Na kraju krajeva, u početku je 31. model kreiran isključivo, kao jedrilica presretač.

Međutim, model MiG-31K, modifikovan specijalno za upotrebu Kinžala, pokazao je svetu skoro novi udarni lovac, koji se sada nalazi u samom centru Evrope.

Kindžal leti brzinom od 10 Maha i veoma je manevarski, što ovu raketu čini praktično nepresretljivom za bilo koju, od današnjih protivraketnih odbrana.

Dakle, avioni MiG-31K su u stanju da sa velikom preciznošću isporučuju i nuklearne i konvencionalne raketne udare, na velikim površinama.

Ako lovci napuste bezbedan vazdušni prostor Kalinjingradske oblasti, moći će da gađaju ciljeve u Atlantskom okeanu, pa i izvan njega.

Uopšteno govoreći, ova letelica je potpuno jedinstvena i daje prednost u ruskom arsenalu sa odnosom brzine, visine i velike mase bez premca, što ga automatski čini moćnijim, od bilo kog drugog borbenog aviona, osim bombardera.

Treba napomenuti da je do razmeštanja MiG-31K u Kalinjingradskoj oblasti došlo, nakon što su se u istom regionu pojavili ruski operativno-taktički raketni sistemi Iskander, opremljeni istoimenim balističkim raketama.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Svojevremeno su upravo ova postrojenja postala predmet spora između Ruske Federacije i NATO-a, pošto je Alijansa takvo oružje u regionu smatrala direktnom pretnjom sopstvenoj bezbednosti.

Ovo nije iznenađujuće: rakete Iskander je takođe veoma teško presresti, iako, pošteno rečeno, imaju mnogo manji domet leta, koji je samo 500 kilometara.

A pre samo nekoliko nedelja četiri lovca najnovije modifikacije Su-30SM2, popunila su vazduhoplovni puk u Kalinjingradu i zamenili uvoznu opremu domaćom.

S obzirom da su ruske oružane snage znatno nadmoćnije od NATO grupacije u Evropi, može se sa sigurnošću reći da su sada, pojavom MiG-31K u Kalinjingradu, Oružane snage RF uspele da neutrališu ciljeve, kao što su aerodromi i komandne centre u početnim fazama rata i shodno tome, parališu samo srce Evrope.

A ako se setite da se trenutno na teritoriji Belorusije nalaze ruski PVO sistemi S-400 i lovci Su-35, postaje očigledno da Rusija očigledno nije neprijatelj, sa kojim bi Evropa i NATO trebalo da uđu u oružani sukob.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Zašto će zaplena ruske imovine biti poklon za Kinu

Ako postoji konačna crvena linija u tekućem rusko-ukrajinskom sukobu, to je status i položaj imovine …