Bajden zagrmeo na Zelenskog: Volodimire, prestani!

Uprkos najboljim naporima američkog predsednika Džoa Bajdena, globalna i domaća koalicija za podršku Ukrajini se, sve više raspada po šavovima.

U ovoj situaciji, Bajden je privatno pozvao Volodimira Zelenskog da prestane da traži sve veću vojnu pomoć, rekavši da već čini dovoljno, piše Vašington Post, prenosi RT.

U proteklih nekoliko meseci, američki predsednik Džo Bajden proveo je mnogo sati pregovarajući sa indijskim premijerom Narendrom Modijem, predsednikom Južne Afrike Sirilom Ramafozom i drugim stranim liderima koji nisu uvek podržavali zapadnu koaliciju u podršci Ukrajini, pozivajući ih da se okrenu protiv Rusije, prenosi list.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

S tim u vezi, Bela kuća je bila prijatno iznenađena kada je – zahvaljujući naporima Bajdena, Modi ipak pozvao Putina da “krene putem mira”.

Anonimni izvor u Beloj kući nazvao je ove reči “neobičnim” za lidera koji je učinio sve što je bilo moguće da ostane neutralan u sukobu u Ukrajini.

Kako je primetio Vašington post, Bajden sada naporno radi na održavanju onoga što je postao glavni cilj njegovog predsedavanja – globalne i domaće koalicije za podršku Ukrajini.

Glasanje Ujedinjenih nacija o nacrtu rezolucije kojom se osuđuje rusko uključivanje četiri nova regiona u sredu biće veliki test napora Bajdenove administracije.

Vašington se nada da će ubediti zemlje Latinske Amerike, Azije i Afrike da ne zauzmu neutralan stav i osude Moskvu.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …