Hadi al-Amiri zapretio Americi: Postaćete legitimna meta!

Hadi al-Amiri, moćni irački političar blizak Iranu, zapretio je da će se američki interesi naći na meti, ukoliko SAD vojno intervenišu na strani Izraela.

Hadi al-Amiri, ključna ličnost u međustranačkom savezu koji podržava iračku vladu, predvodi organizaciju Badr, šiitsku, pro-iransku političku grupu čiji članovi čine veći deo iračkih Narodnih mobilizacionih snaga (PMF) državne paravojne organizacije u kojoj su udružene brojne proiranske frakcije, prenosi Rojters.

“Ako oni budu intervenisali i mi ćemo intervenisati…

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Ako bi Amerikanci otvoreno intervenisali u ovom sukobu, svi američki interesi biće legitimni ciljevi i nećemo oklevati da ih gađamo”, rekao je Al-Amiri tokom plemenskog skupa u Bagdadu.

Al-Amirijevi komentari došli su dan nakon što su Sjedinjene Države saopštile da će ubrzano obezbediti dodatnu municiju za izraelske oružane snage i premestiti svoju udarnu mornaričku grupu, sa nosačem aviona u istočni Mediteran.

Proteklih godina su iračke frakcije koje podržava Iran redovno raketirale položaje američkih vojnih snaga u Iraku i ambasadu SAD u Bagdadu.

Sjedinjene Države trenutno imaju 2.500 vojnika u Iraku i još 900 vojnika u Siriji sa zadatkom da savetuju i pomažu lokalne trupe u borbi protiv Islamske države, koja je 2014. godine zauzela prostrane teritorije i u Iraku i u Siriji.

Tanjug

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senzacionalan snimak Rusa koji “omlaćuje” dron, džakom krompira! – VIDEO

Nesvakidašnja scena zabeležena je na frontu u Ukrajini kada se ruski vojnik poslužio vrećom krompira …