Vučić slavi: “Poslednja vest je da smo dostigli 100 miliona kubika, idemo na 450 miliona!”

“Poslednja vest je da smo dostigli 100 miliona kubika gasa u rezervama”, objavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

“Ići ćemo do 450 miliona kubnih metara. To je čak i zimi dovoljno za 40 dana”, istakao je Vučić večeras.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija uspeti da reši sve probleme oko gasa i nafte i istakao da su rezerve gasa u skladištu Banatski Dvor dostigle 100 miliona kubnih metara, kao i da će biti povećane do maksimalnih 450 kubika.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Govoreći o najavi da će Jadranski naftovod u Hrvatskoj obustaviti isporuke nafte za NIS zbog novih sankcija EU prema ruskim kompanijama, Vučić je kazao kako su se prvo radovali kako će tako da napakoste Srbiji ali da su onda u Hrvatskoj videli da tako može naftovod da im propadne pošto je Srbija među većim klijentima.

“Rešićemo taj problem zajedno sa EU i Hrvatima i već imamo dobre kontakte oko toga sa Ursulom fon der Lajen, sa čijim timom je moj tim već dva puta imao video-sastanke”, naveo je Vučić.

“Verujem da ćemo mudrom politkom učiniti da naša ekonomija nastavimo da napreduje”, rekao je Vučić u emisiji Oko na RTS.

Istakao je da su ta pitanja ono što je najvažnije za ljude. Predsednik Srbije je rekao da su rezerve gasa od 450 miliona kubika dovoljne za 40 dana u zimskom periodu, bez da se koristi bilo koji drugi gas.

Kada je reč o novom gasnom aranžmanu sa Rusijom, Vučić je kazao da će nova cena biti stvar pregovora, ali da veruje da možemo da postignemo dobru cenu.

Napomenuo je da nemamo u ovom trenutku drugo rešenje osim ruskog gasa, kao i da ćemo svakako raditi na diverzifikaciji izvora snabdevanja.

“Ali 100 odsto zavisimo sada od ruskog gasa, nije to samo pitanje domaćinstava već i naših fabrika i uposlenosti naših ljudi”, dodao je Vučić.

Tačno je, dodao je, da će mnogo zavisiti od zbivanja na istoku Evrope. Srećan što je Srbija pokazala svojom odgovornošću i ozbiljnšću da ume da poštuje uvek međunarodno javno pravo, bez izvinjavanja i izgovora. Ali, istovremeno ne učestvujem u histeriji koja postoji u dobrom delu zemalja. Verujem da smo pokazali mudrost i zrelost”, rekao je Vučić.

 

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Pentagon potvrdio napad Jemenskih Huta, na razarače i teretne brodove američke mornarice u Crvenom moru!

Jemenski Huti napali su nekoliko komercijalnih teretnih brodova u Crvenom moru i takođe napali američki …