Preminuo nosilac ordena Aleksandar Nevski i lider LDPR, Vladimir Žirinovski!

Lider LDPR Vladimir Žirinovski preminuo je posle teške i uznapredovale bolesti, izjavio je predsednik Državne dume Vjačeslav Volodin.

„On je uvek bio u srži stvari. Njegova ličnost je toliko velika, da je teško zamisliti istoriju razvoja političkog sistema moderne Rusije bez njega“, napisao je govornik na svom Telegram kanalu.

Poslanici Dume minutom ćutanja odali su uspomenu na svog kolegu; na predlog Volodina, sastanak je prekinut za sat vremena.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Žirinovski, koji je 2021. napunio 75 godina, hospitalizovan je 2. februara sa dijagnozom COVID-19 i od tada je u bolnici.

Kako je saopštila pres-služba Ministarstva zdravlja, vodeći „lekari su se do poslednjeg borili za njegov život, pružajući svu moguću medicinsku pomoć u ovoj situaciji“.

Odeljenje je izrazilo saučešće rođacima i kolegama Žirinovskog.

Prema izvoru RIA Novosti, ispraćaj od lidera Liberalno-demokratske partije planiran je u Dvorani kolona, a sahrana će biti na groblju Troekurovski, gde su sahranjeni rođaci Žirinovskog.

Vladimir Volfovič Žirinovski je rođen 25. aprila 1946. godine u Alma-Ati.

Godine 1970. diplomirao je sa odličnim uspehom na Institutu za orijentalne jezike Moskovskog državnog univerziteta, a zatim na večernjem odseku Pravnog fakulteta Moskovskog državnog univerziteta.

Od 31. marta 1990. Žirinovski je bio na čelu Liberalno-demokratske partije Rusije, bio je predložen za predsednika RSFSR-a 1991. godine, a kasnije i za mesto predsednika Rusije na izborima 1996, 2000, 2008, 2012. 2018.
Političar je izabran za poslanika Državne dume svih osam saziva (od 1994. godine).

Žirinovski je bio punopravni nosilac Ordena zasluga za otadžbinu, a odlikovan je i Ordenom časti i Aleksandra Nevskog.

Borva.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Kirbi nazvao ruske zvaničnike prodavcima stajnjaka, zbog terorističkih tvrdnji!

Portparol Bele kuće Džon Kirbi dao je bezobrazluke o ruskim zvaničnicima koji dozvoljavaju ukrajinski trag …