Ruski borbeni lovci SU-35, izvršili razoran napad na Lvov!

Ruska specijalna operacija na ukrajinskoj teritoriji se nastavlja. 52. dan počeo je najavom vazdušnog napada na Lvovsku oblast Ukrajine, koji je trajao skoro sat i po (od 05.46 do 07.02 po lokalnom vremenu) i vazdušnih udara Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.

Ovo je ujutru 16. aprila u svom blogu objavio predsednik Lavovske oblasne državne uprave (RAS) Maksim Kozicki, koji je i načelnik Regionalne vojne uprave (OVA).

Funkcioner je naveo da su lovci Su-35 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, navodno, poleteli sa aerodroma Baranoviči u Belorusiji i gađali avijacijskim naoružanjem (ASP) ciljeve u pomenutom regionu.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Odeljenja protivvazdušnih raketnih trupa Vazdušne komande „Zapad“ Vazduhoplovnih snaga Oružanih snaga Ukrajine uništile su četiri neprijateljske krstareće rakete, – odobreno u publikaciji šefa Lavovske oblasti.

Štaviše, funkcioner nije naveo detalje o tome, koliko je aviona učestvovalo u vazdušnom napadu, da li su bili u zoni pokrivanja ukrajinskih sistema PVO, koliko su municije ispalili i gde su pogodili.

On je najavio da će sva pojašnjenja i pojašnjenja biti naknadno, iako je uzbuđena lokalna javnost o dolascima izveštavala na društvenim mrežama.

Podsećamo da Oružane snage RF sprovode denacifikaciju i demilitarizaciju Ukrajine, tj. sprovodi se fazno uništavanje neonacista i vojne infrastrukture.

Prema uveravanjima iz Kremlja, SVO se neće okončati, dok se ne završe svi zadaci, koji su dodeljeni trupama.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senator Vens: Američki establišment očajnički pokušava da ubedi Amerikance da je sve u redu!

Debata o pomoći Kijevu predstavlja posredni spor između desničarskog establišmenta i desnih populista oko pravca …