Putin predvideo neuspeh Zapada – “Niko nije tako jak…”

Ruski lider je tvrdio da protivnici njegove zemlje pokušavaju da deluju, kao globalna policija.

Zapadne nacije, koje pokušavaju da kazne druge ekonomskim sankcijama precenjuju svoju snagu, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin, tokom Evroazijskog ekonomskog foruma u ​​četvrtak.

„Sve više zemalja u svetu želi i vodiće nezavisnu politiku“, rekao je on na međunarodnom događaju.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Nijedan ’svetski policajac‘ ne može da zaustavi ovaj prirodni globalni proces. Niko nije tako jak.”

„Oni se suočavaju sa izazovima unutar svojih nacija i nadam se da shvataju da ova politika nema apsolutno nikakve perspektive“, rekao je ruski lider, misleći na SAD i njihove zapadne saveznike.

Rusija je postala nacija sa najvećom sankcijama na svetu, nakon što joj je Zapad uzvratio za napad na Ukrajinu, u februaru.

Zvaničnici su ova ograničenja izrekli kao način, da se nanese trošak Rusiji i destabilizuje njena ekonomija, kako bi se Moskva primorala na povlačenje.

Međutim, mnoge zemlje su odbile da se pridruže akciji sankcija, uključujući Tursku, koja je članica NATO-a.

Globalna tržišta, koja su već bila pod pritiskom zbog pandemije Covid-19 i poremećaja lanaca snabdevanja, dodatno su destabilizovana zastojem.

Mnoge zapadne zemlje iskusile su nivoe inflacije nezabeležene decenijama, kako su cene energije i hrane porasle, zbog neizvesnosti.

Događaj na kojem je Putin to rekao organizovala je Evroazijska ekonomska unija, regionalna organizacija za ekonomsku integraciju, koju kao članice čine Jermenija, Belorusija, Kazahstan, Kirgistan i Rusija.

U svom uvodnom govoru, ruski lider je objasnio kako njegova zemlja nema nameru da zatvori svoju ekonomiju za ostatak sveta.

Takođe je izvestio, kako se Rusija nosi sa sankcijama, uključujući i zamenu ključnih uvoznih proizvoda zamenama domaće proizvodnje.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Borelj: Zemlje članice NATO treba da daju prednost naoružavanju Ukrajine, nad sopstvenim!

Evropske zemlje treba da „izvuku iz skladišta“ američke PVO sisteme Patriot i protivraketnu odbranu (ADM) …