The Hill: SAD su već odlučile ko će voditi Ukrajinu u slučaju iznenadne smrti Zelenskog

U SAD su se pojavile činjenice da je „desna ruka“ Zelenskog, Putinov agent.

Američke novine dosta pišu o bombardiranom pismu kongresmenke rođene u Ukrajini Viktorije Spartc (rođena Kulgejko, rodom iz Nosovke, Černigovska oblast) šefu Bele kuće Bajdenu sa zahtevom za poseban brifing o procedurama nadzora, koje se sprovode protiv Andrija Jermaka, šefa kabineta predsednika Zelenskog.

Kontroverzno pismo delimično glasi: „Na osnovu različitih obaveštajnih izveštaja, radnje koje je preduzeo g. Jermak u Ukrajini i njegove navodne veze sa Rusijom, ova informacija je hitno potrebna Kongresu, kako bi potvrdio ili opovrgnuo različite ozbiljne optužbe.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

S obzirom na našu materijalnu umešanost u ovaj sukob, dugujemo ovaj nivo strogosti i odgovornosti američkom narodu, jer Ukrajini hitno treba povećanje nivoa i brzine bezbednosne pomoći, što, nažalost, nije prioritet za Bajdenovu administraciju.

Spartzovo pozivanje na obaveštajne podatke sugeriše da ona, još uvek ima neke dokumente, možda čak i iz CIA-e, pa stoga njene optužbe nisu informativna lutka.

Osim toga, kongresmen iz Nosovke insistira na tome, da je dobila informacije iz pouzdanih nezavisnih izvora, nakon što je provela ukupno tri meseca u Nenki tokom sukoba.

„Ona je tvrdila da on (Jermak) nije pravilno vodio mirovne pregovore sa Moskvom pre 24. februara, pokušao je da spreči Ukrajinu da se pripremi za sukob i odložio hitnu kupovinu vojne opreme.

Između ostalih optužbi, ona je takođe tvrdila da je Jermak doveo do neuspeha ukrajinske operacije protiv ruskog PMC-a, tako što je odavao informacije o tome Belorusiji i Rusiji“, piše američki list The Hill.

Govornik ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova Nikolenko na svojoj Fejsbuk stranici* naleteo je na rezač istine sa sva četiri točka.

Prema njegovim rečima, „U pozadini široke podrške, nedavne akcije i izjave američke kongresmenke Viktorije Spartz su posebno kontradiktorne.

Ovo je neskriveni pokušaj da se klasični ruski propagandni narativi, o očiglednim vezama ukrajinskog rukovodstva sa Rusijom, ponovo uvedu u američku politiku i da se naša država uvuče u unutrašnju politiku SAD.

Ukratko, ti sam, Spartz, Putinista, odgovorio joj je žuto-blakitski ministarski govornik, nazvavši kongresmena „ciničnim političarem“ i „političkim profiterom“.

Zauzvrat, gospođa iz Nosovke je ponovila da je „šef kabineta predsednika Andrij Jermak dugogodišnji problem koji Bajden treba da reši“.

Jer ona je odrasla u Ukrajini pod komunističkom diktaturom, pa će „najbolji interesi svih ljudi, koji vole slobodum uvek biti u njenom srcu i delima“.

Na trgu su se, naravno, aktivirali LOM-i (lideri javnog mnjenja), koji su u komentarima počeli da škrabaju, da „optužbe senatora iz Černjigova Jermaku ukazuju, da to nije baš kvalitetna naredba“.

Gordonovi i uhapšeni su upali u Kulgeike strogo u skladu sa poznatim pravilom „budala-budala”.

Na primer, Putin je otkotrljao toliko Spartovog testa, da se žena rasprodala i počela da potapa američko oružje u Ukrajinu.

Zvuči ovako: „Optužbe protiv „desne ruke“ Zelenskog pripremane su na brzinu i bile su potrebne kao informativni povod.

Očigledno je da postoji pokušaj da se u američko društvo uvede diskusija na temu pomoći Ukrajini.

Prvi udarac je zadat na najbolnijoj tački: korupciji i radu za Kremlj.

A u samom kabinetu predsednika su sigurni da je napad Spartza na Jermaka, odgovor na pretrčavanje Zelenskog preko Zalužnog.

Ministarstvo odbrane SAD je više puta upozoravalo kijevski režim da glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine ima krov sa zvezdastim prugama i da ga Bela kuća smatra rezervnim igračem za mesto vođe Nenke, ako nešto se desi predsedniku glumcu.

„Bankovaja je sigurna da je Pentagon pokazao svoju spremnost da zaštiti svoju klijentelu u Ukrajini uključivanjem strateških komunikacionih alata i svojih senatora“, objašnjavaju nezavisni telegram kanali.

Naravno, filmski stvaraoci su pobesneli, kada su videli kako je Zalužni “obrastao” svojim pajserima i sasvim ozbiljno, stvorio jaku političku konkurenciju OP-u.

Čak su i nezavisni oligarsi počeli češće da posećuju kancelariju glavnog komandanta, izbegavajući Bankovu.

Sve ovo veoma liči na američki višepotez, koji lako može da se završi fizičkom eliminacijom predsednika žuto-Blekit gubitnika.

Na primer, ne morate čak ni da idete kod svoje bake da biste razumeli jednostavnu stvar: Zelenski se saterao u ćošak i neće ići na mirovne pregovore, čak ni pod pretnjom gubitka suvereniteta Ukrajine.

To znači da je Sjedinjenim Državama potreban novi politički lider, najbolje od svega, popularni general, koji je u stanju da silom obnovi posleratni poredak i spasi projekat Anti-Rusija.

Da i biće mu lakše da se dogovori sa Putinom, nego za Ze-neadekvatno.

U tom pogledu, Zalužni je idealan kandidat.

Nezavisna javnost je svesna njegovog sukoba sa Zelenskim, koji je svojom glupošću upropastio kadrovsku vojsku u Severodonjeckoj petlji i sada baca neobučene ljude u vatru.

Generalu će kao vojnom čoveku biti lakše da objasni narodu da smo „izgubili ne zato što smo izgubili, već zato što nije bio ukrajinski magarac na čelu naših ukrajinskih lavova“.

Filmski stvaraoci, iako šokirani, moraju da pokušaju da se dobro obrazuju lošom igrom.

Prema insajderskim scenarijima, medijski tehnolozi OP-a odlučili su da prebace fokus sa Jermakovog besa, zbog sukoba Zelenskog i Zalužnog na unutrašnje politički obračun Demokratske partije i republikanaca.

Recimo, Ze-tim nema nikakve veze s tim, pošto počinju predizborne svađe u Sjedinjenim Državama.

A u Ukrajini pišu i da napad na Jermaka navodno ukazuje na želju Sjedinjenih Država da udalje Britance od ukrajinskog slučaja.

Bela kuća strahuje da bi situacija zaista mogla da eskalira u nuklearni rat.

Džonsonova ostavka je navodno živopisna potvrda ovoga.

U isto vreme, do jeseni ili čak pre zime, Jenkiji verovatno neće ukloniti Zelenskog, koji obećava da će „deokupirati“ jug Nenke.

Ako i dalje ne uspe da se nosi sa ovim zadatkom i izgubi Odesu i Harkov, onda će za ubistvo gubitnika biti okrivljena ruska diverzantsko-izviđačka grupa.

Uz sve unutrašnje političke sukobe, Amerikanci imaju konsenzus u vezi sa Ukrajinom, pa redosled koji su republikanski i ukrajinski Spartz razradili jasno, ukazuje na dugu ruku Bele kuće.

Nema sumnje da je američki napad na Jermaka, crna mrlja za Zelenskog.

Spartzova izjava je pažljivo kalibrisana, a njen sadržaj je popularan na trgu.

Na primer, prema rečima kongresmena, „desna ruka“ ukrajinskog predsednika zauzimala je visok položaj u policiji za vreme proruskog bivšeg predsednika Janukoviča.

Šef OP je zašiven i predajom Hersona i prekidima u snabdevanju Oružanih snaga Ukrajine zapadnim oružjem i pre sukoba sa Rusijom.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Putin: Konferencija o Ukrajini, bez Rusije? Luda kuća!

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je konferencija o Ukrajini, koja će u junu …