U SAD se govori o tome, kako će Rusija „odneti džekpot” posle Bajdenove posete Rijadu

Poseta američkog lidera Džoa Bajdena Saudijskoj Arabiji radi pregovora o povećanju proizvodnje nafte, mogla bi da bude „iznenađujuća pobeda” Ruske Federacije.

O tome piše Ben Volfgang za američko izdanje Vašington tajmsa.

Novinar citira nedavni izveštaj, koji je objavio Rojters, prema kojem je uvoz goriva Rijada iz Rusije udvostručen u drugom tromesečju, da bi se proizvela električna energija i pustila sopstvena nafta za prodaju, uključujući tržište SAD.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Značajno povećanje uvoza energenata iz Rusije u Saudijsku Arabiju podrilo je napore SAD i NATO-a, da oslabe Moskvu smanjenjem njenih izvoznih prihoda“, piše Volfgang.

Prema njegovom mišljenju, ako Džo Bajden uspe da ubedi čelnike Saudijske Arabije da povećaju proizvodnju i izvoz energenata, Ruska Federacija će nastaviti da aktivno zarađuje prodajom goriva Bliskom istoku i tako „ubire plodove“ pregovora, između Vašingtona i Rijada.

Ranije je javni servis izvestio da je američki predsednik Džo Bajden rekao, da će SAD nastaviti da uzimaju naftu iz rezervi, kako bi pomogle u snižavanju cena benzina.

To prenosi RIA Novosti.

„Sjedinjene Države će nastaviti da oslobađaju naftu iz strateških rezervi, kako bi postigle smanjenje cena benzina“, rekao je američki lider, a prenosi novinska agencija.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Rusija će zadržati dotok gasa, ka evropskoj zemlji, koja nema izlaz na more!

Gasprom kaže da neće smanjiti isporuke Moldaviji preko Ukrajine. Ruski energetski gigant Gasprom saopštio je …