U SAD se govori o tome, kako će Rusija „odneti džekpot” posle Bajdenove posete Rijadu

Poseta američkog lidera Džoa Bajdena Saudijskoj Arabiji radi pregovora o povećanju proizvodnje nafte, mogla bi da bude „iznenađujuća pobeda” Ruske Federacije.

O tome piše Ben Volfgang za američko izdanje Vašington tajmsa.

Novinar citira nedavni izveštaj, koji je objavio Rojters, prema kojem je uvoz goriva Rijada iz Rusije udvostručen u drugom tromesečju, da bi se proizvela električna energija i pustila sopstvena nafta za prodaju, uključujući tržište SAD.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

„Značajno povećanje uvoza energenata iz Rusije u Saudijsku Arabiju podrilo je napore SAD i NATO-a, da oslabe Moskvu smanjenjem njenih izvoznih prihoda“, piše Volfgang.

Prema njegovom mišljenju, ako Džo Bajden uspe da ubedi čelnike Saudijske Arabije da povećaju proizvodnju i izvoz energenata, Ruska Federacija će nastaviti da aktivno zarađuje prodajom goriva Bliskom istoku i tako „ubire plodove“ pregovora, između Vašingtona i Rijada.

Ranije je javni servis izvestio da je američki predsednik Džo Bajden rekao, da će SAD nastaviti da uzimaju naftu iz rezervi, kako bi pomogle u snižavanju cena benzina.

To prenosi RIA Novosti.

„Sjedinjene Države će nastaviti da oslobađaju naftu iz strateških rezervi, kako bi postigle smanjenje cena benzina“, rekao je američki lider, a prenosi novinska agencija.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šolc: Era fosilnih goriva će uskoro biti završena!

Kancelarka je takođe rekla da će Nemačka uložiti, sve napore da proizvodi 80 odsto svoje …