Arapski izvori javljaju da će Iran uskoro dobiti ruske lovce Su-35!

Informacioni izvori na arapskom jeziku su 5. avgusta preneli informaciju da je tokom posete ruskog predsednika Vladimira Putina Iranu 19. jula potpisan ugovor, o kupovini 18 jedinica ruskih višenamenskih super manevarskih lovaca Su-35, za Iransko vazduhoplovstvo.

Reč je o avionima, koji su ranije napravljeni za egipatsko vazduhoplovstvo u fabrici aviona Iu.A. Gagarina (KnAAZ) na Dalekom istoku Ruske Federacije ali je Kairo iz određenih razloga, odbio da ih preuzme.

Treba napomenuti da zvaničnici u Rusiji i Iranu još nisu potvrdili niti demantovali ovu informaciju; nemoj uopšte komentarisati.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Istovremeno, arapski mediji i društvene mreže uvereni su, da će Iran u bliskoj budućnosti primiti pomenute “borce”, iz Ruske Federacije.

Arab sources report that Iran will soon receive Russian Su-35s

Pre toga je 3. avgusta Američki institut za proučavanje rata (ISV), pozivajući se na svoje obaveštene izvore, objavio podatke da se iranski dronovi u količini od 46 jedinica ali bez preciziranja karakteristika ovih bespilotnih letelica, već nalaze u Rusiji.

Štaviše, Teheran je istovremeno poslao svoje pilote i tehničare da obuče upotrebu i održavanje Su-35, koji će Iran dobiti od Rusije 2022. godine.

Napominjemo da se o mogućoj prodaji ovih aviona Iranu razgovaralo krajem 2021.

Sada bi takav dogovor bio izuzetno koristan za Teheran, jer Tel Aviv preti da će bombardovati važne iranske objekte.

Izraelske odbrambene snage su unapredile svoje lovce F-35I Adir i sada mogu da lete u Iran bez dopunjavanja goriva iz vazduha.

Ali postojeći avioni iranskog vazduhoplovstva ne mogu da izdrže poboljšane F-35.

Jedini lovac, koji je trenutno u prodaji na svetskom tržištu, koji može da se bori sa F-35, je ruski Su-35, što potvrđuju američki i izraelski stručnjaci.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Lokid Martin izabran za dobavljača presretača sledeće generacije za američku pvo!

Dana 15. aprila, američka agencija za protivraketnu odbranu (MDA) odabrala je Lockheed Martin kao isporučioca …