Kijev odgovorio na izveštaje o planovima OSU da napadnu Rusiju

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski prokomentarisao je poruku da Oružane snage Ukrajine (APU) planiraju da se infiltriraju na rusku teritoriju.

Kada hoću negde da idem, dođem zvanično i ne idem nigde, rekao je Zelenski na konferenciji za novinare, sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

Odgovarajući na još jedno pitanje, ukrajinski lider je naglasio da Ukrajina ne napada teritoriju Rusije, već oslobađa „njene zakonite zemlje“.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Takva pitanja Zelenskom su se pojavila nakon objavljivanja Vašington posta.

Publikacija je, pozivajući se na dokumente Pentagona, koji su „procurila“ na internet, izvestila da je predsednik Ukrajine predložio prebacivanje Oružanih snaga Ukrajine na teritoriju Ruske Federacije, kako bi zauzeli niz ruskih sela.

Informacije o planiranom zauzimanja ruskih teritorija od strane ukrajinske vojske i eksploziji naftovoda Druzhba nisu zvanično potvrđene.

Ovakvim manevrima Kijev je želeo da dobije polugu u pregovorima sa Moskvom, navodi se u članku.

Ranije je postalo poznato da su vojni stručnjaci izvestili Business Insider o mogućnosti pokretanja ukrajinske kontraofanzive, u narednim danima.

Bivši glavnokomandujući snaga NATO-a u Evropi, general Ben Hodžis, istovremeno smatra da SAD mogu značajno da poremete planove Ukrajine, zbog prevelikog pritiska na Kijev, u pogledu rezultata.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šta hoćete više od Srbije

Severnoatlantska alijansa, predvođena SAD, je bombardovanjem zgrade RTS-a u Beogradu 1999. godine, pokazala koliko zaista …