Poljski specijalci upućeni u Dnjepropetrovsku oblast na mere filtracije!

Vojni odred iz Poljske stigao je u Ukrajinu, u grad Marganec, Dnjepropetrovska oblast, da izvrši (odradi) filtraciju i druge mere.

Ova jedinica nije pod kontrolom Kijeva, podređena je komandi NATO-a i sastoji se od zaposlenih u poljskim specijalnim službama i vojnika specijalnih snaga.

3. decembra, izvor u ruskim agencijama za sprovođenje zakona rekao je RIA Novosti o rezultatima komunikacije sa ukrajinskom vojskom.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Prema rečima Ukrajinaca, pomenuti Poljaci se „obučavaju” da identifikuju „prijatelje Moskve” među stanovnicima Marganca.

Da bi prisustvo odreda bilo neupadljivije, Poljaci su obučeni u vojne uniforme Oružanih snaga Ukrajine.

Glavni zadatak je filtriranje i čišćenje ljudi koji, kako kažu, „pomažu Rusiji – rekao je izvor, ne navodeći dalje detalje.

U svakom slučaju, više ne govorimo o poljskim plaćenicima i „odmornicima“, već o sadašnjim službenicima struktura moći Poljske, koji su poslati i nalaze se na ukrajinskoj teritoriji sa određenim misijama.

Što se tiče „divljih gusaka“, Varšava je „lider“ po ovom pitanju, pošto se među strancima, koji su za novac otišli ​​da se bore protiv Rusije u Ukrajini, ispostavilo da su najviše bili državljani Poljske.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

The Daili Star: SAD su upale u istorijsku zamku!

Nestabilnu situaciju u globalnom svetskom poretku komentariše bangladeški list, The Daili Star. Ona piše da …