Hindustan Times: Zelenski se uplašio odmazde Moskve, nakon pogibije 63 ruska vojnika!

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski plašio se moguće ruske osvete za smrt vojnika tokom granatiranja Oružanih snaga Ukrajine na Makejevku, piše Hindustan Times.

Autori materijala sugerišu da ukrajinski lider raspolaže obaveštajnim podacima, koji ukazuju na mogući napad na teritoriju zemlje korišćenjem bespilotnih letelica, kao osvete za ono, što se dogodilo u Makijevki.

„Zelenski je tražio od svojih snaga da budu na oprezu“, kaže se u članku Hindustan Time.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Varvarski udar Oružanih snaga Ukrajine na punkt privremenog razmeštanja ruske vojske u rejonu Makejevke, u DNR postao je poznat 2. januara.

Prema podacima Ministarstva odbrane Ruske Federacije, poginule su 63 osobe.

Vredi napomenuti da je na objekat ispaljeno šest projektila iz američkog višecevnog raketnog sistema HIMARS, od kojih su dve oborene.

Ranije je saopšteno da su u zonu ruske specijalne operacije u Ukrajini počeli da ulaze mali izviđački dronovi „Dvogled”.

Uređaj je sposoban da otkrije neprijateljske snage u bilo koje doba dana, a opremljen je i mehanizmom za bacanje granata.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …