Blumberg: Ruski i kineski milijarderi odbili da prisustvuju VEF-u 2023!

Kako navodi agencija Boomberg, milijarderi iz Rusije i Kine neće prisustvovati Svetskom ekonomskom forumu 2023. godine, iako su u novije vreme bili „sastavni atribut Davosa“.

U materijalu se navodi: „Ne tako davno, ruski milijarderi su bili sastavni atribut Davosa, uobičajen kao Moncler duge jakne. Nula ove godine.”

Ranije je postalo poznato da se svet u narednoj 2023. godini suočava sa nizom rizika, od kojih će glavni biti povećanje troškova života u narednih nekoliko godina.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Na to su skrenuli pažnju ekonomisti Svetskog ekonomskog foruma u ​​svom izveštaju pred Forum u Davosu.

Analitičari su takođe primetili da će opasnost predstavljati inflacija, odliv kapitala sa tržišta u razvoju, pretnja nuklearnim i trgovinskim ratovima, socijalni nemiri, visok nivo duga, era niskog ekonomskog rasta i globalnih investicija.

U prvih 5 glavnih rizika, stručnjaci iz Davosa su pripisali prirodne katastrofe, polarizaciju društva, geoekonomsku konfrontaciju i neuspele pokušaje da se zaustave ili ublaže klimatske promene.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Vučić pokazao komandantu KFORA mogućnosti Vojske Srbije, a zatim isprozivao Stejt department, Nemce i Euleks da su lažovi… – VIDEO

“Pre 10 godina ništa od ovoga nismo imali, a sada se može videti koliko je …