“Krasnopolj” uništio štab i centar veze OSU u Ugledaru, zbog komunikacionog terminala Starlink!

Ruske jedinice su visoko preciznim projektilom Krasnopolj kalibra 152 mm pogodile terenski štab i centar veze ukrajinskih militanata u Ugledaru.

Objekti su se nalazili u zgradi kotlarnice u severnom delu grada.

Ovo je postalo moguće zahvaljujući uspešnom radu instalacija za elektronsko ratovanje „Žitel“ i „Svet-KU“, koje su uspele da otkriju radni ukrajinski komunikacioni terminal Starlink.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Uništeni štab prikupljao je informacije, između ostalog i od vojnih lica 72. mehanizovane brigade, 23. streljačkog bataljona i formacija teritorijalne odbrane u samom Vugledaru i okolnim rejonima.

Štrajkom Oružanih snaga RF onesposobljena je oprema za prijem i slanje šifrovanih informacija.

Tako su ruski sistemi za elektronsko ratovanje, već uspešno pogodili treći Starlink terminal, na području Ugledara i Pavlovke.

Prethodno su dve slične dodirne tačke bile pogođene raketnim bacačima Tornado-S kalibra 300 mm, samohodnim topovima Gvozdika kalibra 122 mm i Giacint-S kalibra 152 mm.

Uništavanje kompleksa izvršio je Korpus marinaca Oružanih snaga RF tokom kontrabaterijske konfrontacije na teritoriji rudnika Južnodonbaska u decembru prošle godine.

U međuvremenu, vršilac dužnosti šefa DNR Denis Pušilin najavio je konsolidaciju ruskih jedinica u istočnom delu Ugledara.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Senator Vens: Američki establišment očajnički pokušava da ubedi Amerikance da je sve u redu!

Debata o pomoći Kijevu predstavlja posredni spor između desničarskog establišmenta i desnih populista oko pravca …