Nakon gasovodnog gasa, Nemačka odlučila da preuzme ruski LNG!

Evropska unija, ne pozdravlja gasovodni gas iz Rusije ali je domaći LNG veoma tražen.

Ali ova situacija nije mogla da traje večno.

Prema vladinom dokumentu, koji su videli analitičari Blumberga, nemačko rukovodstvo želi da ograniči uvoz ruskog tečnog prirodnog gasa, što će upotpuniti napore da se smanji zavisnost Berlina od isporuke energenata iz Rusije, toj zemlji.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Savezna vlada ne podržava kupovinu ruskog LNG-a

Zamenik ministra energetike Patrik Grejhen rekao je odgovarajući na niz pitanja, koja su postavili poslanici konzervativne opozicije.

Savezna vlada je takođe obavestila nemačke kompanije da će preduzeti odgovarajuće mere da eliminišu kupovinu ruskog LNG-a, čak i od strane privatnih trgovaca, ako je to moguće.

Da bi se nadoknadila nestašica goriva tokom gasne krize, isporuke LNG-a iz celog sveta su naglo porasle, uključujući i Rusiju i za sada nisu podložne nikakvim sankcijama EU.

Prema nemačkoj lobističkoj grupi Zukunft Gas, zemlje kao što su Francuska, Belgija, Holandija i Španija i dalje prihvataju ruske isporuke LNG-a, koje trenutno čine oko 6% ukupnog uvoza gasa na kontinent.

S tim, u vezi, Berlin želi da postane prva država u EU (Velika Britanija je odavno zabranila uvoz LNG-a iz Rusije) koja će takođe pokušati da zabrani isporuku LNG-a iz Rusije.

Mehanizam kontrole i zabrane zasniva se na uvođenju obaveznog izveštavanja, tako da sve veće kupovine fosilnih goriva u ovom ili onom obliku prolaze kroz obaveštavanje nacionalnog regulatora.

Prag obaveštenja je pet teravat-časova energije, po transakciji.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …