Vučić: Promenićemo građane Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Srbija mora da bude spremna na to da će još dugo da se plaćaju posledice rata u Ukrajini. “Moramo da donosimo racionalne odluke.

Koliko rezervi gasa imamo, kako da ih sačuvamo za sledeću zimu, kako da zakupimo dodatne rezerve i još mnogo toga”, istakao je Vučić u izjavi za televiziju Pink iz Minhena.

On je ukazao i da građani moraju da se „naviknu“ na to da će stvari da se menjaju i da Srbija mora da se prilagođava tim promenama da bi opstala.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Vučić se ranije danas, drugog dana Minhenske konferencije o bezbednosti, sastao s visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Borelom sa kojim je imao, kako je napisao, „otvoren razgovor“ i „pripreme za nastavka dijaloga između Beograda i Prištine“.

Srbiji je snažno zamereno neuvođenje sankcija Ruskoj Federaciji, napisao je Vučić na Instagram nalogu.

“Otvoren razgovor sa Žozepom Boreljom i priprema za nastavak dijaloga između Beograda i Prištine. Srbiji je snažno zamereno neuvođenje sankcija Ruskoj Federaciji.

Razgovori se uskoro nastavljaju”, naveo je predsednik Srbije na Instagram profilu, nakon susreta održanog drugog dana Minhenske konferencije o bezbednosti.

Predsednik Vučić se i juče u Minhenu nakratko sastao sa Boreljom i tada najavio da će se danas ponovo sastati sa šefom diplomatije EU.

Vučić se sastao sa državnim sekretarom Sjedinjenih Američkih Država Entonijem Blinkenom, sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom i kancelarom Savezne Republike Nemačke Olafom Šolcom.

Drugi dan Minhenske konferencije, predsednik Vučić ima niz sastanaka

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravi u Minhenu. Drugog dana Minhenske konferencije o bezbednosti Vučić ima niz sastanaka.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić susreo se sa državnom sekretarkom Ministarstva za ekonomske poslove i klimatsku akciju Nemačke Franciskom Brantner, ocenivši da je razgovor, koji su imali bio odličan.

“Odličan sastanak sa Franciskom Brantner i nastavak razgovora o konkretizaciji projekata o kojima smo govorili u Beogradu u septembru prošle godine”, naveo je predsednik Srbije na Instagram profilu.

On je dodao da je akcenat bio na zelenim investicijama ali i na primeni najboljih praksi i iskustava Nemačke u oblasti rudarstva i energetike.

Predsednik Vučić sastao se danas u Minhenu i sa predsednikom Vlade Republike Severne Makedonije Dimitrom Kovačevskim.

Teme razgovora bili su saradnja, razvoj i novi projekti, objavio je Vučić na Instagramu, uz fotografije sa sastanka.

“Sa prijateljem Dimitrom Kovačevskim uvek i na svakom mestu o saradnji, razvoju, novim projektima.

Pred nama je izazovna godina ali i mnogo prilika koje smo spremni da iskoristimo na dobrobit građana”, naveo je Vučić i dodao da nemaju vremena za filozofiranje o teškoj situaciji, mora da se radi i da se ide napred.

Predsednik Vučić se juče sastao u Minhenu i sa predsednikom Republike Francuske Emanuelom Makronom i kancelarom Savezne Republike Nemačke Olafom Šolcom.

RTS/N1

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šef KGB-a: Spremaju napad iz Litvanije!

Na teritoriji Ukrajine ukupno je do 1.000 militanata prošlo različite faze obuke, koji treba da …