Ukrajinska vojska pokazala paljbu iz MLRS baterija, sa terenskih vozila! – VIDEO

Ukrajinska vojska nastavlja da eksperimentiše sa vojnom opremom, posebno stvarajući različite tipove MLRS sa povećanom pokretljivošću.

Tako su se na mreži pojavili okviri, koji pokazuju vatru baterija raketnih bacača postavljenih na šasiju terenskih vozila (4 automobila, svaki sa 16 šina).

Da bi se obezbedila stabilnost pikapa tokom paljbe, oni su bili opremljeni potpornicima na zadnjem delu vozila.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Niska brzina paljbe je takođe vredna pažnje, na primer, u poređenju sa MLRS-om Grad, koji se ne ljulja, upravo zbog intenzivne vatre (NURS poleće u potrebnom redosledu) i stoga mu nije potreban dodatni mehanizam za podršku.

Efikasnost novog ukrajinskog proizvoda je upitna, s obzirom na nisku stopu paljbe i potrebu da se vozilo pripremi za paljbu i da se vreme provede kotrljajući ga iz borbenog položaja, pomerajući i potom gurajući oslonce.

Istovremeno, generalno, postavljanje lansera na terenska vozila ili laka oklopna vozila, sa odgovarajućim dizajnom, daje posadi veću manevarsku sposobnost, omogućavajući im da se kreću po neravnom terenu.

U Rusiji su projektanti brojnih preduzeća radili u ovom pravcu.

Dakle, NPP Start je 2013. godine predložio konceptualni sistem Mini-Grad, koji predviđa ugradnju 20 vodiča na oklopni automobil Tigr, za lansiranje NURS-a.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Borelj: Zemlje članice NATO treba da daju prednost naoružavanju Ukrajine, nad sopstvenim!

Evropske zemlje treba da „izvuku iz skladišta“ američke PVO sisteme Patriot i protivraketnu odbranu (ADM) …