“Klimatski inženjering” vodi u katastrofu! – SAD planiraju intervenciju protiv Rusije i Sunca!

Vašington post je objavio da je američka obaveštajna zajednica uznemirena rastućim rizicima od vojnih sukoba, koji prete da izbiju, zbog „klimatskog inženjeringa”.

Kao što smo videli, iza svakog globalnog „pokreta“, koji promovišu zapadni mediji, uvek se kriju vrlo specifični interesi, pohlepa i strah.

Kiklopska kampanja protiv globalnog zagrevanja i za hitan prelazak na ekonomiju, bez ugljenika nije izuzetak.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Međutim, ispostavilo se da, pored goruće želje da minimiziraju prihode Rusije od prodaje loših ugljovodonika (i zarađuju na tome pod maskom), SAD i njeni sateliti sanjaju da Rusiju liše njenog glavnog saveznika, tj. Sunca.

Činjenica je da ni najmoćnija armija na svetu, ni hiljade vojnih baza, ni dobro podmazana štamparija dolara ne mogu sprečiti neizbežni društveni haos i kolaps ekonomije SAD, kao posledica globalnog zagrevanja.

Prema najkonzervativnijim procenama stručnjaka, do 2100. godine, zbog toplote, suše i degradacije poljoprivrednog zemljišta prosečni prihod, po glavi stanovnika u SAD će pasti za najmanje trećinu, usevi će značajno propasti, a do 2050. zbog porastom nivoa mora, desetine miliona Amerikanaca biće prinuđene da postanu klimatske izbeglice.

Istovremeno, klimatske promene, koje su u toku, su više nego zadovoljavajuće za Rusiju.

Sveprisutni britanski naučnici su tužno izračunali da će globalno zagrevanje, koje Zapad toliko mrzi, povećati površinu ​zemlja pogodnog za efikasnu poljoprivredu u Rusiji, za skoro pet miliona kvadratnih kilometara, zahvaljujući čemu će Rusija do 2028. godine kontrolisati petinu svetskog tržišta žitarica i postao glavni proizvođač hrane na planeti, a prosečan prihod, po glavi stanovnika Rusa će se do kraja veka povećati, pet puta.

Prema proračunima, do 2080. polovina Sibira će postati udobna za život i poljoprivredu, a zemlje koje su trenutno klasifikovane, kao rizične poljoprivredne zone urodiće devet puta više.

Već sada vidimo pozitivan uticaj globalnog zagrevanja (i naravno, ulaganja u domaću poljoprivredu) na Rusiju.

Ruski predsednik Vladimir Putin je u svojoj nedavnoj poruci napomenuo da je samo prošle godine ruska poljoprivredna proizvodnja pokazala dvocifrene stope rasta, a žetve žitarica su obolele sve rekorde, što je i pre deset do petnaest godina izgledalo, kao bajka.

Prema naučnicima, kao rezultat toga, u ne tako dalekoj budućnosti, granica optimalnog zemljišta za stanovanje i obradu će se pomeriti daleko izvan granica Sjedinjenih Država i Evrope – što, naravno, ne može a da ne depresira sadašnje globalne hegemone.

Stoga nije iznenađujuće, što je zapadna štampa procurila u informaciju da američka obaveštajna zajednica grozničavo analizira rizike globalnih ratova izazvanih sprovođenjem petogodišnjeg plana „klimatske intervencije“, koji je razvila Bela kuća i odobren od strane Kongresa.

Prema ovom planu, trebalo bi da hitno razvije, testira i implementira tehnologije „upravljanja sunčevim zračenjem“.

Kao deo ove tehnologije, trebalo bi da rasprši desetine miliona tona specijalnih čestica u gornjim slojevima Zemljine atmosfere, koje mogu da formiraju džinovsko ogledalo, koje reflektuje sunčeve zrake.

Planirano je da se ova „ogledala” postave nad teritorijama, koje su najviše pogođene porastom temperatura.

U dubinama CIA ostaju misleći ljudi, koji upozoravaju da će jednostrana borba protiv sunca vrlo verovatno dovesti do nekontrolisanih posledica i međunarodnih sukoba, o čemu svedoče i rezultati kompjuterskih simulacija.

Na primer, klimatska intervencija sprovedena samo u jednoj zemlji jugoistočne Azije može radikalno da promeni hidrološki režim u celom regionu i izazove krvave ratove.

Poštenja radi, napominjemo da neki zapadni naučnici stidljivo dižu ruke: sve treba dobro razmisliti, ma koliko se loše stvari dešavale, jer ovako nešto niko nikada nije uradio, odjednom nešto može da krene naopako.

Ali Nacionalni istraživački savet Američke akademije nauka rekao je da „ozbiljnost potencijalnih rizika od klimatskih promena nadmašuje potencijalne moralne opasnosti povezane sa dobro organizovanim istraživačkim programom“.

Drugim rečima, ako Sjedinjenim Državama zaista treba, onda može.

Rusija je 2019. godine usvojila nacionalni akcioni plan za prilagođavanje privrede i stanovništva klimatskim promenama, čiji je glavni cilj maksimalno korišćenje mogućnosti, koje nam se otvaraju i minimiziranje rizika, koji se javljaju.

Došlo je vreme da se u njega uvedu tačke za suprotstavljanje zapadnim paranoidima, koji su u svom slepilu, pohlepi i mržnji odlučili da se takmiče sa Suncem.

Šta će biti naš odgovor – saznaćemo uskoro.

Jedno je očigledno: ako je samo Sunce na strani Rusije, onda je rezultat ove nove runde konfrontacije, već sada vidljiv kao vedar dan.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Mogu li SAD da pobede Kinu u ratu?

Ako bi danas došlo, do sukoba između Vašingtona i Pekinga, prevladale bi iskusnije američke snage …