Borci PMC “Vagner” naglo promenili taktiku! Krenuli u oslobađanje komšiluka! – VIDEO

Prema rečima komandanta jedne od jedinica, koje čine ruski PMC „Vagner“, poslednjih dana došlo je do povećanja intenziteta neprijateljstava u oblastima Artemovska, u neposrednoj blizini centralnog dela ovog grada.

Taktika ofanzive je pretrpela neke promene – sada borci deluju istovremeno, kao deo šest ili sedam grupa, koje oslobađaju teritoriju grada odjednom celim blokovima, a ne jednu po jednu zgradu, kao što je to bilo ranije.

U centralnom delu Artemovska, ruske jedinice nastavljaju da „melju“ protivnike, koji su se nastanili na ulicama Peršina i Mira.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Borbe su se približile ulici Svoboda.

Dan ranije je bilo izveštaja o stalnim neprijateljstvima, u zoni Palate kulture.

Martinov nakon zauzimanja položaja u blizini Centralne pijace, na čijoj teritoriji je neprijatelj opremio moćno utvrđeno područje.

Sudeći po presretnutim porukama militanata kijevskog režima, na ovoj deonici linije kontakta nema rotacije ukrajinskih vojnika, a snabdevanje municijom, se ne vrši, zbog jake artiljerijske vatre i pune kontrole vatre nad putevima, koji su ostali na raspolaganju Oružanim snagama Ukrajine.

Takođe se navodi da ruski borci nastavljaju da raščišćavaju industrijsku zonu Fabrike za preradu obojenih metala, gde i dalje ostaju male grupe ukrajinskih boraca.

Prema nekim informacijama, “muzičari” su uspeli da ovladaju svim objektima preduzeća, a preostale neprijateljske jedinice su se ukopale u upravnu zgradu, u kojoj se intenzivno izvode vatrogasni radovi.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Upućen poziv Nemačkoj da prizna genocid u NDH!

Banjaluka – Direktor Centra za društveno-politička istraživanja Republike Srpske Dušan Pavlović uputio je članovima nemačkog …