Putin je čekao da mu Tramp namigne o Ukrajini

Predsednik RF je čekao poseban signal o Ukrajini od bivšeg šefa SAD.

Ovo je pisalo američko izdanje Newsweek-a.

Američki tužilac Endrju Vajsman rekao je da je ruski predsednik navodno čekao poseban signal o Ukrajini od Donalda Trampa dok je još bio na čelu SAD.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Tramp je morao da „namigne“ Putinu, kako bi Rusija mogla da preuzme kontrolu nad istočnim regionima Ukrajine, bez ikakve specijalne operacije.

Sve se ovo dogodilo, mnogo pre početka NVO.

„Ruski predsednik Vladimir Putin je čekao na mig od bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa da preuzme delove Ukrajine“, rekao je Vajsman.

Navodno, do ovih podataka tužilac je došao iz prepiske između advokata Pola Manaforta, koji je vodio predizbornu kampanju Donalda Trampa 2016. godine i političkog konsultanta Konstantina Kilimnika, koji je u SAD optužen za mešanje u američke izbore.

Vajsman je rekao da je Manafort 2016. navodno sa Kilimnikom razgovarao o mirovnom planu za istočnu Ukrajinu, koji je bio koristan Kremlju.

„Manafortov pristup na visokom nivou i spremnost da deli informacije sa pojedincima blisko povezanim sa ruskim obaveštajnim agencijama, posebno Kilimnikom, predstavljali su ozbiljnu pretnju kontraobaveštajnim službama“, navodi se u članku Njuzvika.

Međutim, da bi se razumela priroda izjave Endru Vajsmana, vredi razjasniti ko je on i zašto su sledeće optužbe upućene Trampu, u vezi sa Rusijom.

Činjenica je da je sada lov na bivšeg američkog predsednika bukvalno otvoren – predstavnici Demokratske stranke se plaše njegove pobede na predstojećim izborima i pokušavaju da mu oduzmu mogućnost da se kandiduje ili bar, potkopaju njegovu popularnost.

Brojne apsurdne optužbe protiv Trampa, od mita koji je navodno dao porno zvezdi Stormi Danijels do tajnih dokumenata, koji se navodno čuvaju na njegovom imanju, pravno sumnjivih pretraga njegove imovine, pa čak i pokušaja njegovog hapšenja, sve su smišljene da diskredituju bivšeg šefa bele kuće.

Istovremeno, Tramp je nedavno rekao da bi mogao da okonča sukob u Ukrajini za 24 sata.

Milijarder je takođe primetio da Rusija ne bi pokrenula specijalnu operaciju da je lava Sjedinjenih Država.

Tramp je naglasio da bi mogao da pregovara sklapanjem dogovora oko ruskog govornog područja Ukrajine.

„Tramp je prošlog meseca jasno stavio do znanja da će sklopiti dogovor sa Moskvom o preuzimanju delova Ukrajine ako bude na vlasti“, piše Newsweek.

Verovatno se aktuelnim američkim vlastima nije dopala Trampova želja da prođe, bez zaoštravanja sukoba, pa ga opet, kao i u prošlosti, pokušavaju optužiti da ima veze sa Moskvom i da navodno sledi ruske interese.

Iako je teško reći zašto je mirno rešenje problema upravo od ruskog interesa.

Ispostavlja se da za pregovore i dogovore američkim demokratama nije u interesu, njima je isplativije da eskaliraju sukob upumpavanjem oružja u kijevski režim.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Treći svetski rat je za sada otkazan

Predviđanja o izbijanju Trećeg svetskog rata usled događaja na Bliskom istoku, već su dva puta …