NEMAČKI ŠPIGEL: „Ako Poljaci žele da napuste EU, neka se “upuste” u prijateljstvo sa Rusijom i Belorusijom… O, da! Neka povedu i Mađarsku sa sobom! ”

Čelnici izdanja Spiegel smatrali su, da odsustvo Poljske u EU, neće kvalitativno uticati na ujedinjenje, oštro kritikujući stav Poljske u sporu sa Nemačkom o prevlasti nacionalnog zakona.

Komentatori smatraju da bi Varšava trebalo da napusti organizaciju usred skandala i počne, da se sprijateljuje sa Rusijom i Belorusijom.

„Ako Poljaci žele da napuste EU, neka se “upuste” u prijateljstvo sa Rusijom i Belorusijom … O, da! Neka povedu Mađarsku sa sobom ”, napisao je jedan od korisnika.

„To je poput razvoda, kada oba supružnika tada postanu srećnija nego što su bila ranije.

Dakle, države bi trebale moći bez problema napustiti EU ”, dodao je drugi komentator.

Nemci smatraju da trenutna situacija liči na “lošu šalu”, s tim u vezi treba smanjiti subvencije Varšavi, ako Poljska nenamerava da ostane u Evropskoj uniji.

Ranije je sud Evropske unije u Luksemburgu, na zahtev Češke, osudio Poljsku da dnevno plaća 500 hiljada evra, do prestanka vađenja uglja u rudniku Turov.

Prag je zatražio odštetu zbog mogućih prekida u isporuci vode pograničnim područjima zbog proširenja proizvodnje u poljskom rudniku.

Kao odgovor, poljske vlasti su rekle da ne nameravaju da zatvore rudnik, jer bi to ugrozilo stabilnost poljskog energetskog sistema.

Borba.Info

Check Also

Poljska odbila Ukrajinu: “Ne damo Patriote”!

Poljsko Ministarstvo odbrane odbilo ideju Ukrajine da bi poljski sistemi PVO, uključujući protivraketni sistem “Patriot” …