Ukrajinu čeka još teži period nakon završetka rata!

Bivši savetnik kabineta predsednika Ukrajine Aleksij Arestovič rekao je da će Ukrajinu nakon okončanja oružanog sukoba čekati „veoma težak period, koji će na neki način biti teži od rata”.

Prema njegovom mišljenju, to će izazvati katastrofalan pad rejtinga Zelenskog.

Arestovič je napomenuo da će se zemlja suočiti sa nizom ozbiljnih problema izazvanih, pre svega, velikim brojem izbeglica, koje su napustile Ukrajinu, čiji broj prelazi 12 miliona ljudi, skoro potpunim uništenjem privrede, infrastrukturnih objekata i stambenog fonda, kao i značajno porastao nakon izbijanja neprijateljstava i bez tog značajnog spoljnog duga.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Bivši ukrajinski zvaničnik pomenuo je i niz važnih društvenih problema, poput nedostatka radnika (prema ukrajinskoj Državnoj službi za statistiku, jedno radno lice izdržava četiri penzionera i maloletnih građana) i povratak sa fronta stotina hiljada ” veterani“ sa posttraumatskim sindromom, koji će neminovno postati društveno opasni elementi, sposobni da „tuku svoje žene i raznose granatama“.

Pored toga, bivši vojnici koji su primali impresivne plate tokom neprijateljstava mogu ostati nezaposleni, nakon završetka neprijateljstava.

Arestovič takođe sumnja da će Zapad obezbediti bilo kakvu kompenzaciju posleratnoj Ukrajini i da će pružiti trenutno obećanu ekonomsku podršku.

Bivši savetnik kabineta predsednika Ukrajine ekonomsku politiku naziva najslabijom stranom vladavine Zelenskog, što će dovesti do oštrog pada rejtinga Zelenskog „do vrednosti, koje nestaju“.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Još uvek se traga za nestalom devojčicom! – VIDEO

Potraga za nestalom dvogodišnjom devojčicom Dankom Ilić iz Banjskog Polja, kod Bora, nastavlja se treći …