Furiozni Partizan, kao prvi na tabeli ABA lige i obezbeđenom prednošću domaćeg terena, udara na Real Madrid

Košarkaši Partizana pobedili su Budućnost rezultatom 83:82, u zaostalom meču 22. kola ABA lige.

Partizanu je pobeda u podgoričkoj Morači bila neophodna za overavanje prve pozicije u regularnom delu i prednost domaćeg terena u plej-ofu ABA lige.

Izabranici Želimira Obradovića su to i uspeli da urade, a posao im uopšte nije bio lak.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Pogotovo je u završnici bilo sumnjivih sudijskih odluka koje su išle na štetu Partizana ali su crno-beli nakon slobodnog bacanja Kevina Pantera i promašaja Popovića sa skoro celog terena slavili rezultatom 83:82.

Kao što je već rečeno, Partizan je ovom teškom pobedom i zvanično prvoplasirani tim ABA lige, što mu donosi prednost domaćeg terena do kraja plej-ofa regionalnog šampionata.

Najefikasniji je bio Kevin Panter sa 14 poena, 13 je imao Lesor, 12 Ledej i 11 Papapetru, dok su po 8 ubacili Avramović i Smailagić.

Što se tiče Budućnosti, najviše poena je ubacio Erik Grin, čak 31! Tre Bel Hejns je postigao 12, dok je 9 imao Alfa Kaba, a 8 Popović.

Utakmica je počela košem Tre Bel Hejnsa, da bi potom poentirao i Atić, a igrači Partizana imali tri vezana promašaja, da bi monotoniju razbio Aleksa Avramović pogotkom uz faul.

Usledio je novi odgovor Podgoričana, ali je Partizan nakon toga vezao šest poena i izjednačio na 8:8 zahvaljujući trojkama Trifunovića i Pantera.

U prvoj deonici se Partizan više oslanjao na šut za tri nego za dva poena i taj kvartal dobio rezultatom 19:15, ali kako je vreme odmicalo tako su delovali sve sigurnije.

Druga četvrtina je bila dosta bolja po igrače Partizana koji su već na startu naterali Petra Mijovića da pozove tajm-aut nakon poena na obruču Ledeja i Smailagića. Alen je imao toliko snažno zakucavanje da se konstrukcija zatresla, a Partizan poveo 25:17.

Budućnost je uspela da se zadrži na jednocifrenom zaostatku neko vreme, a onda stiže novi koš Smailagića, pa i Madara i prva dvocifrena prednost koja se nije ispuštala do kraja poluvremena koje su crno-beli dobili rezultatom 41:31.

Moglo je da bude i ubedljivije vođstvo, ali je Erik Grin uz Tre Bela Hejnsa pogodio neke važne šuteve i spustio prednost “parnog valjka”.

Opet je treća četvrtina bila problematična za Partizan i u njoj su crno-beli ispustili dvocifrenu prednost, a prva nesportska greška dosuđena je Matijasu Lesoru koji je faulirao Kabu u 1 na 0 kontri.

Trifunović je trojkom odbio prvi nalet Podgoričana, ali su uspeli da priđu na tri poena zaostatka kada je Grin još jednom napravio poentersku seriju. Partizan je tu napravio nekoliko grešaka, a onad Budućnost “časti” Smailagića nesportskom, pa se Partizan u finišu snašao taman toliko da sa +3 uđe u finalni kvartal.

Mučio se Partizan, Budućnost napredovala, da bi trojkom Erika Grina nakon rampe Zeka Ledeja po prvi put poveli još od prve četvrtine i na semaforu stoji 63:62 za domaći tim.

Drama i “ludnica” se nastavljaju, Partizan nekako uspeva da se vrati na dva poseda prednosti da bismo u poslednji minut ušli sa 79:72 u korist Partizana nakon trojke Zeka Ledeja.

Tu dolazimo do velike drame i čudne nesportske koja je Ledeju dosuđena, dolazimo do niza tajm-auta i ogromne drame koja je rešena u korist Partizana nakon što je Kevin Panter pogodio jedno od dva slobodna bacanja.

Crno-beli su slavili rezultatom 83:82 i zadržali prvo mesto na tabeli ABA lige.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

EU već upumpava oružje! Zastrašujuća najava: Pretvoriće nas u bojno polje!

Evropska unija “pumpa” Moldaviju oružjem, kako bi je pretvorila u bojno polje, izjavio je moldavski …