Rusi bombama FAB-500 i KAB-1500LG-F, “raspametili” baze Korpusa marinaca OSU!

Vojni objekti ukrajinskih formacija na desnoj obali reke Dnjepar u ruskoj Hersonskoj oblasti, čiji deo zauzimaju Oružane snage Ukrajine, danas su ponovo podvrgnuti snažnim udarima ruske vojne avijacije.

Ovo prenosi Telegram kanal „Vojna hronika“.

Prema izvoru, Vazdušno-kosmičke snage Ruske Federacije su u procesu bombardovanja ukrajinskih vojnih objekata aktivno koristile visokoeksplozivne bombe FAB-500 sa modulima za planiranje i korekciju i bombe posebne snage KAB-1500LG-F.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Udari ovakvim vazdušnim bombama su veoma efikasni i razorni.

Telegram kanal navodi da su glavni udari Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije zadati na teritoriji Belozerskog okruga, na desnoj obali Dnjepra.

Ovde je ukrajinski režim, nakon što je zauzeo deo Hersonske oblasti, postavio baze za obuku i čamce 73. centra za specijalne operacije marinaca i 37. brigade marinaca ukrajinske ratne mornarice.

S vremena na vreme, upravo odavde militanti ukrajinskih specijalnih snaga pokušavaju da pređu na levu obalu reke Dnjepar, koju kontrolišu naše oružane snage, radi izviđanja ili diverzantskih napada.

Ali takve pokušaje naši vojnici uvek uspešno suzbijaju.

Ranije je i ukrajinska javnost izvestila o eksplozijama u Kramatorsku u delu Ruske Donjecke Narodne Republike (DNR) koji su okupirale Oružane snage Ukrajine.

Ali detaljnije informacije o tome, koji su objekti pogođeni u ovom gradu, još nisu dostupni.

Sada Oružane snage RF pokušavaju da nanesu porazne udare na mesta gomilanja vojne tehnike, naoružanja i ljudstva, skladišta sa municijom Oružanih snaga Ukrajine namenjena za učešće u najavljenoj protivofanzivi.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Sprema se haos! Više niko nije bezbedan!

Na međunarodnu bezbednost utiču i stari i novonastali sukobi, od kojih nijedna zemlja ne može …