Rusi pregazili Ukrajince! Oslobođen još jedan deo Bahmuta!

Jurišni odredi Oružanih snaga Rusije oslobodili su još jedno naselje u severozapadnom delu grada Bahmuta (Artjomovsk), izjavio je general-potpukovnik Igor Konašenkov na današnjem brifingu ruskog Ministarstva odbrane.

“Jurišna brigada ima podršku vazdušno-desantne jedinice koja suzbija neprijatelja sa bočnih strana”, kazao je general Konašenkov.

Vojnici privatne vojne kompanije “Vagner” istiskuju iz Bahmuta ukrajinsku vojsku, kojoj je sada sve teže da se sakrije i nađe zaklon u zgradama, pišu “Izvestija”.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Gradska postrojenja ih više ne štite jer su potisnuti, borbe se sada vode na zapadnoj periferiji grada, neprijatelj nema gde da se sakrije, pojašnjava izvor, prenosi RT.

Rusija: Znaju Britanci veoma dobro

Rusija je već oborila više od jedne rakete Storm Shadow u Siriji. Pri tome, ruske snage nisu koristile S-400 ili S-300, već mobilne PVO sisteme BUK i TOR.

Aleksej Leonkov, vojni ekspert, podsetio je i Ukrajinu i Britaniju na ovu činjenicu.

Ruski napad na Hmeljničku oblast

Ruske snage napale su iz vazduha Hmeljničku oblast, na zapadu Ukrajine, pogođen je infrastrukturni objekat, a pet osoba je povređeno krhotinama od stakla, saopštile su regionalne vlasti.

Zamenik načelnika oblasne uprave Sergij Tjurin izjavio je da je pogođen infrastrukturni objekat koji se nalazi van naselja i da nije bilo direktne opasnosti po stanovništvo i stambene objekte, prenosi Unian.

B92

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

NATO razmatra mogućnost da uništi ruske rakete koje napadaju vojne ciljeve u Ukrajini!

Navodno je nedavno narušavanje poljskog vazdušnog prostora ruskom krstarećom raketom bio test snage odbrane i …