Ruski artiljerac: Psi nam pomažu u otkrivanju ukrajinskih oklopnih vozila!

Serviser ruske mlazne baterije sa pozivnim znakom Šama rekao je da psi, koji su već ovde pripitomljeni, često pomažu u otkrivanju ukrajinskih oklopnih vozila, preneo je Telegram kanal Ministarstva odbrane Rusije.

„U sred noći je izašla na teren i pogledala u jednu tačku, a onda je počela da reži, a kada smo se iselili, primetili smo da ova oprema, već stoji preko terena u podestu“, rekao je artiljerac.

On je dodao da nije reč o servisu, već o veoma zahvalnom mešancu, po imenu Alba.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Vojnici su je spasili od smrti, tako što su je pre četiri meseca pronašli „izgladnjelu i iznemogalu”.

Sada ima više od godinu dana, ojačala je i koristi svoj miris i zverski instinkt, u korist svojih spasilaca.

Sumirajući, Šama je dodao da se Alba uvek vozi sa njima „na oklopu“, čak i tokom izvođenja borbenih misija – takav „pravi borbeni prijatelj“.

Naravno, za takvu hrabrost i odanost, četvoronožni borac je stavljen na stalnu ishranu.

Imajte na umu da su sledeće ekstremističke i terorističke organizacije zabranjene u Ruskoj Federaciji: Jehovini svedoci, Nacionalboljševička partija, Desni sektor, Ukrajinska pobunjenička armija (UPA), Islamska država (IS, ISIS, DAISH), „Džabhat Fath aš-Šam“ , “Džabhat al-Nusra”, “Al-Kaida”, “UNA-UNSO”, “Talibani”, “Medžlis krimskotatarskog naroda”, “Mizantropska divizija”, “Bratstvo” Korčinski, “Trident im. Stepan Bandera” , „Organizacija ukrajinskih nacionalista“ (OUN).

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Šta hoćete više od Srbije

Severnoatlantska alijansa, predvođena SAD, je bombardovanjem zgrade RTS-a u Beogradu 1999. godine, pokazala koliko zaista …