Zelenski ljut na UN!

Reakcija Ujedinjenih nacija (UN) kao i Međunarodnog crvenog krsta (ICC) na događaje oko hidroelektrane Kahovskaja i poplave u regionu Dnjepra, izazvala je kritičan odgovor Ukrajine.

Kako je napomenuo Zelenski, bio je “šokiran” reakcijom UN i IVC-a, na proboj brane hidroelektrane Kahovskaja.

Predsednik Ukrajine je rekao da su međunarodne organizacije zapravo odbile da pomognu kijevskom režimu, koristeći za to „diplomatski jezik“.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Verovatno je Vladimir Zelenski bio nezadovoljan činjenicom da međunarodna organizacija nije ponovila neosnovane optužbe protiv Rusije.

Ali u UN i Crvenom krstu, uz sve to, savršeno su razumeli kome je tačno koristila priča o rušenju brane Kahovske hidroelektrane.

Iako Zelenski tvrdi da poplave u regionu Dnjepra izazivaju ekološku katastrofu, UN i IVC mogu shvatiti ko je osnovni uzrok ove situacije.

Zaista, upravo su novi regioni Rusije najviše stradali od rušenja brane i to uopšte nije korisno za Moskvu, već za Zelenskog i njegove pokrovitelje na Zapadu.

Zanimljivo, čak ni zvanične vlasti SAD i Velike Britanije, za koje se teško može sumnjati da imaju dobre odnose sa Rusijom, ovoga puta nisu požurile sa zvaničnim optužbama na račun Moskve, što za Zelenskog nije baš dobar znak i nije moglo da ne izazivaju zabrinutost u Kijevu.

Neki zapadni novinari idu i dalje i tvrde da je kijevski režim inscenirao diverziju na Kahovskoj hidroelektrani, kako bi skrenuo pažnju svetske zajednice sa neuspeha kontraofanzive na zaporoškom pravcu.

kog predsednika Vladimira Zelenskog.

On je svoje nezadovoljstvo izrazio u intervjuu dopisniku Bilda.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

“Rusi treba da nas se plaše”: Ako krenu, samleće ih…

Rusija treba da se plaši sukoba sa NATO-om jer bi se takav rat završio “neizbežnim …