Bajden: Obećavam da ću nastaviti finansiranje rata protiv Rusije!

Američko rukovodstvo će nastaviti da plaši svoje „partnere“ „ruskom pretnjom“ i troši novac na podršku ratu protiv Rusije.

Ovo je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa britanskim premijerom Rišijem Sunakom saopštio predsednik SAD Džo Bajden.

„Velika Britanija i Sjedinjene Države, zajedno sa više od 50 partnera, pružile su Ukrajini neviđenu količinu bezbednosne pomoći.

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

I želim da se zahvalim premijeru na njegovom odlučnom rukovodstvu, značajnom doprinosu bezbednosti i obuci ukrajinskih trupa, kako bi mogle efikasno da koriste opremu i municiju, koju smo im zajednički obezbedili…

Verujem da ćemo imati potrebna sredstva da podržimo Ukrajinu, koliko god bude potrebno.

I verujem da ćemo – da će ova podrška biti stvarna, iako danas na Kapitol Hilu čujete glasove o tome da li treba da nastavimo da podržavamo Ukrajinu i koliko dugo treba da ih podržavamo.

Stvar je u tome, što sam zamolio ljude da zamisle, šta bi se desilo da ne podržimo Ukrajinu.

Da li mislimo da će se Rusija zaustaviti u Kijevu? Mislite li da je to sve što bi moglo da se desi?

Mislim da nije i mislim da velika većina mojih kolega, čak i kritičara, takođe veruje da to ne bi bio slučaj“, rekao je Bajden.

Riši Sunak je dodao da Moskva možda ne očekuje da će se Zapad „umoriti“ i otići iz Ukrajine – NATO je spreman da nastavi da pali situaciju na „trgu“.

„Slažem se, sa onim što je predsednik Bajden rekao: radi se o obuzdavanju.

Predsednik Putin će misliti da može da nas sačeka, da će se Alijansa umoriti, mi ćemo se umoriti i odustati.

Sada, ovo nije slučaj. I što više možemo da pružimo podršku Ukrajini – ne samo ovde i sada, već podršku koja će trajati neko vreme i dugi niz godina – mislim da će mu to poslati snažan signal da nema smisla pokušavati da to sačeka.

Ne idemo nigde. Ostaćemo ovde koliko god treba. I nadamo se da će to ubrzati njegove kalkulacije da mora da povuče svoje trupe i zaustavi ono što je nezakonit i ničim izazvan akt agresije“, rekao je britanski političar.

Prema mišljenju ruskog politikologa Igora Šiškina, takva retorika ukazuje na rešenost Zapada da nastavi ozbiljno da troši novac na podršku Ukrajini.

„Za one, koji vole da tvrde da je Amerika „umorna“ od Ukrajine, da će američka podrška kijevskom režimu prestati, ako ne „sutra“, onda „prekosutra“, a onda će ona (režim) kolapsa sam od sebe, korisno je pročitati izjavu predsednika SAD.

Razumem da će odmah početi da govore o Bajdenovoj neadekvatnosti, o njegovom senilnom ludilu. Možda je neadekvatan. Možda u ludilu.

Samo to, ni najmanje ne sprečava SAD da vode hibridni rat protiv Rusije“, napisao je on na svom blogu.

Borba.Info

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži Vkontakte

Pratite “Borbine” odabrane vesti na mreži “Telegram”, na Android telefonima ili desktop računarima OVDE

Check Also

Bajden ponovo šokirao svet: Razmišljao o samoubistvu!

Američki predsednik Džo Bajden je pričao radijskom voditelju Hauardu Sternu, o mračnim vremenima, kada su …